Grensene utvides når vi blir sammenslått

– Kartet for nye Hitra blir endret og da må vi opp med ny info

Publisert: 1. juni 2019 12:20.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Næringsrådgiver Synnøve Aukan og rådgiver Audun Liland jobber for fullt med å lage nye infokart for Hitra kommune. Fra årsskiftet blir vi slått sammen med deler av Snillfjord og da endres størrelsen på kommunen og deler av fastlandet blir med. I god tid før dette skal det settes opp infoskilt og kart som viser rett vei og nyttig info for besøkende.
- Det blir skiltet med kart på tre plasser og vi lager en løsning som skal være oppdatert med interaktiv informasjon forteller næringsrådgiver Synnøve Aukan som er ansvarlig for prosjektet.

Annonser

Det er fellesnemda i Hitra og Snillfjord som har bestemt at skilt med info om den nye kommunen skal settes opp på Valslag ved bensinstasjonen, på Sandstad og i Fillan.

– Vi jobber med en miks av statisk informasjon og henviser med QR koder til nettsider hvor man kan lese om spisesteder, overnattingssteder, severdigheter, turforslag og andre spennende ting man søker etter sier Synnøve mens hun sammen med Audun diskuterer ulike løsninger på presentasjonen.

Mange besøkende leter etter nyttig informasjon om kommunen de besøker og når det ble kommunesammenslåing fra årsskiftet mente fellesnemnda at det var fornuftig å markere utvidelsen og inkluderingen av Snillfjord med ei infotavle ved Valslag. Skiltene som står i Fillan og på Sandstad byttes også ut og oppgradert kartgrunnlag og informasjon skal synliggjøres på disse tre stedene.

– Dette kommer som et tillegg til annen offisiell turistinformasjon og markedsføring fra enkeltaktører. Men det er viktig for kommunen å vise fram mangfoldet og alle de fine plassene vi har, enten det er turområder eller de mange spisestedene og severdigheter vi kan by på i hele kommunen sier Audun og Synnøve som for tiden gransker hver en detalj i kommunen før det presenteres på kartet.

Annonser

Les også