En drøm går i oppfyllelse

Kine er med i Norske talenter

Publisert: 25. august 2019 23:04.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Kine Skaget får sjansen og prøver lykken i de innledende rundene av Norske talenter. Etter fjorårets debut under Kulturnatt i Trondheim fikk Kine lyst til å prøve seg på større utfordringer, og sendte derfor inn et bidrag i februar for å sjekke om hun kunne bli med. Torsdag kan du se Kines opptreden på TV2 og om hun går videre.

Annonser

Programleder Solveig Kloppen har sammen med dommerpanelet bestående av Mia Gundersen, Bjarne Brøndbo, Janne Formoe og Mona Berntsen, reist land og strand rundt i Nirge på jakt etter spennende og nye talenter. I løpet av høsten skal vi i den 10. sesongen av programmet Norske Talenter bli kjent med alt fra sangere, tryllekunstnere og dansegrupper som har kommet gjennom nåløyet i de første sendingene før tøffe utvelgelser skal vise oss hvem som går videre til neste sendinger. I premiereuken som starter mandag kveld sendes Norske talenter hver kveld til og med fredag.

En drøm som går i oppfyllelse

Hitrajenta Kine Skaget er en av de vi skal møte i torsdagens sending fra Kimen kulturhus i Stjørdal. Det er nærmest en drøm som går i oppfyllelse for den målbevisste jenta som er født tunghørt skal opptre med sin tegnspråksangtolkning på TV2.

Les også: Ikke som de andre – stor reportasje fra Kines debut

 

Det har vært en lang prosess før Kine har blitt så trygg på seg selv og det hun gjør fram til hun nå kan stå på scenen. Målbevisst jobbing med tegnspråktolkning og glede over sang gjorde at hun kunne stå fram under Kulturnatt i Trondheim i fjor, der hun fikk tårene til å trille til de fremmøtte under de to forestillingene hun deltok i. Nå skal hun se om hun klarer å bevege dommerne i første omgang.

Endelig kan hun røpe at hun har kommet så langt at hun er med på TV, men det har vært en lang prosess siden hun først sendte inn sin søknad i februar sammen med en videosnutt hun hadde laget,  og like etter ble hun innkalt til en første utvelgelse i Trondheim blant utrolig mange deltakere. Men nå er hun klar for å stå fram for noe hun elsker å holde på med, og ser frem til noen minutters opptreden på tv-skjermen.

– Nå er jeg klar for å vise for hele Norge hva dette betyr for meg, forteller en veldig spent 16-åring fra Melandsjø.

Når hemmeligheten nå ikke er hemmelig lenger er det bare å glede seg og dele med andre. Så langt er det bare den aller nærmeste familie som har visst om dette og mamma May-Britt har fulgt og støttet Kine hele veien fram til ukas tv-deltakelse.

– Det har vært veldig spennende og lærerikt så langt, forteller Kine. Det har vært utrolig mye venting og venting, prøver og spenning før jeg møtte dommerne. Da var jeg skikkelig nervøs, men når jeg kom på scenen var nervøsiteten forsvunnet, sier jenta som har dette i hele sitt hjerte.

Nå venter det utvelgelse blant utrolig mange andre flinke talenter, men Kine er først og fremst bare glad for å ha kommet så langt, og tar det som en bonus om hun får gå videre. Etter fire år på Døveskolen i Trondheim har Kine startet på Heimdal videregående skole denne høsten der hun skal gå helse- og oppvekstfag. Som hun sa for et år siden liker hun å hjelpe andre og sørge at de også kan få en enklere hverdag. Selv har hun fått det gjennom sangen og det å bli trygg på seg selv med å tørre og utfordre seg selv.

Det steget har Kine virkelig gjort nå når hun prøver seg på stjernehimmelen med en rekke andre norske talenter. Torsdag kan du se henne på TV2 klokka 20. Da vet vi om dommerne sender henne videre. Hitra 24 sender de beste lykkeønskninger og synes det er flott bare å komme så langt. Tøft gjort Kine.

Les også