Foto TV2: Kine rørte både dommerpanel og det norske folk da hun hadde sin første framføring i Norske talenter.

Norske Talenter 2019

Kine rørte både dommerne og alle tv-seere da hun gjorde kveldens beste prestasjon

Publisert: 29. august 2019 22:28.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Kine Skaget (15) fra Melandsjø rørte hele dommerpanelet og det norske tv-publikumet da hun gikk videre i torsdagens første utvelgelse. Hun fikk tårene til å trille fra en imponert Bjarne Brøndbo og de andre dommerne som mente dette var kveldens sterkeste prestasjon. Hun nådde også inn til hjertene hos alle tv-seere i det hoveddommer Bjarne var klar i sin melding før hun gikk av scenen.
- Du skal representere deg selv og Hitra videre i norske talenter, gratulere Kine.

Annonser

Solveig Kloppen sendte en spent Kine inn på scenen foran dommerpanelet bestående av Mia Gundersen, Bjarne Brøndbo, Janne Formoe og Mona Berntsen og en fullsatt Kimen kulturhus i Stjørdal, der tv-opptaket var tatt. Det hadde vært timer med venting sammen med mange flinke andre deltakere og endelig var det hennes tur.

Etter at Vilde Winge vant hele Norske talenter i 2017, inspirerte dette tunghørte Kine fra Melandsjø til å forstå at dette med tegnspråk og døvetolkning var et talent, og kunne Vilde det, kunne jo også Kine. Kine flyttet til døveskole i Trondheim for fire år siden og har bodd i et kollektiv med andre døve og tunghørte og har etter hvert blitt vant til at tegnspråk er vanlig å kommunisere på. Ofte har hun stått foran speilet på hybelen og trent og terpet på musikk som hun ønsker å formidle og i fjor fikk hun opptre under Kulturnatt i Trondheim der hun beveget en fullsatt kirke. Torsdag var kvelden kommet for å se om hennes døvetolkning av «Reis meg opp» sunget av Erlend Bratland etter en tekst av Rolf Løvland. Erlend Bratland var forøvrig den første som vant Norske talenter da det startet opp i Norge.

Foto: TV2

– Jeg var utrolig spent før jeg gikk inn på scenen forteller Kine, men da jeg bare kunne begynne forsvant nervøsiteten, sier en stolt Kine etter å ha gått videre i det fjerde utvelgelsesprogrammet som går på TV2.

Hun hadde med seg egen tegnspråktolk før hun gikk inn på scenen og hun stod ved siden av dommerne og formidlet det de sa videre til Kine slik at fikk med seg alt de sa. – Gå ut på scenen og ha det gøy, sa programleder Solveig Kloppen til Kine og det ble kjempegøy.

–  Musikk er ikke bare for hørende, men også for døve, sa Kine til det forventningsfulle dommerpanelet, og da kan jeg bidra med døvetolkning fortalte hun Bjarne Brøndbo.

Rørte hvert et hjerte

Med stor innlevelse tolket hun «Reis meg opp», en tekst og sang som i seg selv er sterk, men som Kine i kveld formidlet på en måte som rørte alle hjerter. Etter hvert som Kine visualiserte sangen med bevegelser og en følelse og innlevelse som formidlet noe spesielt satt det etterhvert et rørt og preget dommerpanel der tårene rant nedover kinnene.

Bjarne Brøndbo ble så rørt at tårene rant fra begge øyne. – Jeg vet ikke hva du gjør med meg sa han. (Skjermdump TV2)

Frontfigur i DDE, Bjarne Brøndbo var rød på øynene da han skulle gi uttrykk for hva dommerne mente om dette etter stor applaus fra salen.

– Jeg er litt usikker på hva som skjer her nå, for du får jo meg til å få tårer i begge øyan, sier Bjarne tydelig beveget. Kine svarer med et stort glis og tomlene opp og synes det er herlig å få med seg gode ord før Bjarne fortsetter rosen.

– Det er så sinnsykt sterkt og du synger ikke, men du bruker armene for å forklare tekstene, og for meg var det en sinnsykt vakker framførelse sier han mens Mia fortsetter med rosen fra de fire dommerne.

Se Kines innslag på TV2 i Norske talenter her

– Jeg er veldig glad i språk, men ditt språk kjenner jeg ikke så godt til, åpnet hun med. Men tusen takk for at du har gitt meg det vakre språket du viste meg nå, så for meg ble dette så sterkt og med deg som utførte dette med slik sterk tilstedeværelse og utførelse og gjør det til ditt, det var helt utrolig flott.

Skjermdump TV2: KIne står på scenen foran dommerne og rører dem alle.

I dommerpanelet sitter også den internasjonalt kjente danseren Mona Berntsen og hun lot seg henrive at måten Kine fremførte og formidlet sangen med bevegelser på.

– Du har blitt inspirert av noen og det er veldig sjelden at jeg spør en deltaker, men idag vil jeg gjerne invitere deg til å lage en koreografi sammen med meg, hvis du har lyst.

Og det hadde selvfølgelig Kine, så etter at Bjarne oppsummerte de fire dommernes rungende og klare ja til at hun skulle videre blir det nok flere spennende opplevelser for den unge hitrajenta. Bjarne Brøndbo var klar i sin melding før hun kunne gå av scenen, denne gangen helt gråtkvalt, men av glede for hvilke gode tilbakemeldinger kan man få, det kan nesten ikke bli bedre.

– For en 54 år gammel trønder, er dette dagens desidert sterkeste ja, et ja for hele din styrke og vakre vesen og det du har gjort, og du skal representere deg sjøl og Hitra videre i norske talenter, gratulere avsluttet Bjarne Brøndbo.

Nå blir det masse øving og terping på neste framføring og tv-sending. Torsdag kveld nådde Kine inn i mange hjerter og ga mange hitterværinger en stolthet tilbake. Tidligere var det Kine som ble inspirert av andre, nå er det Kine som inspirerer avsluttet programleder Solveig Kloppen da hun tok imot henne på bakrommet.

 

Les også