Kulturskolerektor Omar Pleym er stolt over å presentere sine to nyansatte ved høstens oppstart.

Fortsatt ledige plasser for den som ønsker det

Klar for et nytt kulturskoleår med nye ansatte

Publisert: 16. august 2019 14:12.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter 25 år med egen kulturskole på Hitra planlegger de ansatte for fullt det kommende året for sine kulturskoleelever. - Sammen med den flotte gjengen av ansatte har vi i år fått to nye dyktige medarbeidere sier kulturskolesjef Olamr Pleym. Det er Lone Haranes (th) som skal ha visuelle kunstfag og Tora Hedges som er vår nye sangpedagog forteller Omar som lar oss bli litt mer kjent med dem.

Annonser

Vi har plass for flere

Kulturskolene over hele landet har merket en lite nedgang i søkertall de siste årene forteller Omar. Slik har det vært på Hitra også, og nå ved oppstart av høstens tilbud er det stort sett ledige plasser innenfor de fleste tilbud kulturskolen har.

– Vi planlegger årets tilbud akkurat å, men vil gjøre et forsøk på å få flere til å melde seg på i de neste par ukene, så hvis det er noen som fortsatt har lyst til å prøve seg på kulturskolen er det are å ta kontakt, forteller Pleym. Vi har ledige tilbud innenfor sang, bandinstrumenter, visuelle kunstfag og dans, mens det er fullt på piano, forteller Omar som gjerne vil at flere skal søke.

Nye lærere

Sammen med seg har han to av kulturskolens nyeste tilskudd på stammen dette året. Ny lærer innenfor visuelle kunstfag er Lone Haranes (22 år) og innenfor sang kommer Tora Hedges.

– Dette er fine og flotte kolleger som vil tilføre kulturskolen mye sammen med de øvrige medarbeiderne, og sammen skal vi gi kulturskolen det løftet det fortjener. Ungdom som deltar her får mye ekstra ballast med seg i livet og drar nytte av påfyll fra oss også i mange andre sammenhenger. Det skal blant annet disse to sørge for, smiler Omar mens ha gir ordet til de to nyansatte.

Tora Hedges (tv) er ny sangpedagog og Lone Haranes skal jobbe med visuelle kunstfag på kulturskolen det neste året.

Lone er opprinnelig hitterværing og kommer tilbake etter utdanning i Levanger og Notodden der hun har studert visuelle kunstfag.

– Jeg gleder meg over å møte nye og engasjerte ungdommer og gleder meg til å starte opp forsikrer Lone, som å har bosatt seg i Fillan.

Det samme har kollegaen Tora gjort, og hun kommer langveis fra, det hører vi på østlandsdialekta.

– Jeg er norskamerikaner, født i USA med norsk mor og amerikansk mor. Flyttet til Norge da jeg var åtte år og vokste opp i Asker og var der fram til jeg dro tilbake til USA da jeg var 19-20 år gammel for å studere. Der utdannet jeg meg til klassisk sanger og synes det er både spennende og innholdsrikt, et liv med sang og musikk jeg ikke vil være foruten, sier den sprudlende jenta på 26 år.

De gleder seg begge over oppstarten og de utfordringene som står og venter på dem. Det blir masse flotte mennesker å møte og de har i følge dem begge allerede blitt tatt godt imot og synes de har fått mange fine kolleger å jobbe sammen med. Dette blir spennende tror de.

– For meg er det helt essensielt å jobbe med kultur og masse sang og musikk. Det gir så mye tilbake til meg selv, og jeg gleder meg virkelig til å kunne jobbe med både barn og voksne, i og med at jeg også skal være dirigent for Hitterklang. Det tror jeg blir spennende, smiler Tora.

– Musikk betyr så mye for meg

Hun har jobbet både med barn og eldre på institusjon, der sang og og musikk har spilt en stor rolle. Hun håper hun kan få bruke noe av det her på Hitra også.

– Det betyr så mye for både det fysiske og mentale velvære å ha sang og musikk, kultur og kontakt med andre mennesker rundt seg og nå blir det skikkelig spennende å fortsette det gode arbeidet som er lagt end her på Hitra. Jeg gleder meg virkelig til å starte opp med dette og møte alle hyggelige hitterværinger, bedyrer Tora hedges, den nye sangpedagogen på kulturskolen.

Har du ikke meldt deg på kulturskolens tilbud ennå, og kanskje ventet litt med det, forsikrer Omar Pleym at du fortsatt har mulighet. Det er bare å ta kontakt – vi vil gjerne ha flere med oss på de ulike tilbudene avslutter han før de fortsetter planleggingen av det 26. årets for kulturskolen på Hitra.

Les også