Den påkjørte båten ligger her på land etter hendelsen. Nå har Tingretten avgitt fellende dom til han som kjørte på denne båten.

Kolliderte med annen båt – nå er føreren dømt for promillekjøring

Publisert: 7. februar 2020 17:10.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I påska i fjor ble en far og hans seksårige sønn påkjørt av en annen båt i Barmfjorden slik at de begge havnet i sjøen. Nylig ble båtføreren som kjørte på dem dømt i Fosen Tingrett.

Annonser

Mannen i slutten av tjueårene måtte nylig møte i Fosen Tingrett etter den dramatiske hendelsen i påska i fjor. Her var han tiltalt for promillekjøring etter at politiet hadde målt denne til 1,54 primille en times tid etter ulykken. I tillegg var han tiltalt for uaktsom kjøring med båten sin slik at det endte med å kjøre over den andre båten, samt at tiltalte heller ikke hadde godkjent båtførerbevis som er påbudt.

Les mer: Mistanke om promillekjøring etter båtulykke

Den tiltalte mannen har i tingretten gitt en uforbeholden tilståelse for alle påtalepunktene han ble forelagt. han fortalte i retten at han er båtvant, men båtkjøringen medførte kollisjon med en annen båt der far og sønn på 6 år falt i sjlenb, og det oppstod store materielle skader. At tiltalte kort tid før hendelsen i april i fjor også hadde blitt bøtelagt for ruskjøring med båt med kroner 4000, samt råkjøring med bil, ble tillagt skjerpende vekt i rettens domfellelse.

Fosen tingrett har gitt mannen fengsel i 21 dager og en bot på 15.000 kroner. Han er også fratatt retten til å kjøre båt de neste fire årene i følge domsavsigelsen.

Hadde ikke den tiltalte mannen gitt en uforbeholden tilståelse ville dommen vært satt til fengsel i 30 dager heter det i domsavsigelsen. Domfelte erklærte i retten at han vedtok dommen.

 

Annonser

Les også