Det utenlandske vogntoget kom seg ikke opp Strømsvikbakken i Barmfjorden med egen hjelp. Det lokale bergingsselskapet like ved fikk dratt kjøretøyet opp.

Mange trafikkproblemer langs veiene

Kom seg ikke opp Strømsvikbakken uten hjelp

Publisert: 6. desember 2018 14:51.

Del på sosiale medier:

  • 24
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Et finskregistrert vogntog kom seg ikke opp Strømsvikbakken i Barmfjorden i formiddag. Sjåføren måtte ha hjelp fra bilbergerselskapet til Bjørn Myhrens Verksted like ved både for å få på kjetting og med slepeassistanse for å komme seg opp den siste strekningen opp til toppen av veien.
- Det var ikke spesielt glatt, men sjåføren hadde lite peiling på hvordan han skulle legge på kjetting, forteller Runar Hermandstad som sørget for trygg transport opp bakken.

Annonser

Flere problemer på veiene

Etter at det lille snølaget har kommet det siste døgnet har det vært flere problemer på veiene i øyregionen og innover Lakseveien.

Mens andre kjøretøy kjørte forbi traileren som stod langt opp i bakken, måtte sjåføren på det finske vogntoget ha hjelp til både å sette på kjetting og drahjelp med bilberger for å komme seg opp den etter hvert så beryktede vinterbakken i Barmfjorden.

Runar Hermandstad hos Bjørn Myhrens verksted sørget for god hjelp med både kjetting og drahjelp, før den finske bilen fortsatte ferden mot Frøya i 20-30 km/t og med svært vinglete kjøring på vinterveien. Det var godt strødd i bakken og strøbil har vært i området og sikret veien på hele strekningen.

Lokale kjøretøy kjørte forbi uten problemer da det utenlandske vogntoget fikk problemer opp Strømsvikbakken. Har nok litt med hvordan de er skodd også tydeligvis.

Det var nesten litt merkelig å se andre store kjøretøy komme seg trygt opp bakken og forbi uten noen problemer, mens dette stod på. Det var ingen spesielle trafikkproblemer ellers da andre kjøretøy kom seg trygt forbi etter hvert.

Tidligere i dag var det problemer i Vikansvingen med en gravemaskintransport som fikk problemer opp bakken, i tillegg til flere utforkjøringer både på Hutra og Frøya.

I ettermiddag kl 14.25 ble veien i Åstfjorden sperret da Viking drev berging av et vogntog som stod der, melder Vegtrafikksentralen.

Annonser

Les også