Skal bygge opp og utvikle eiendommen i etterkant

Kontrollert nedbrenning av Volden gård

Publisert: 29. februar 2020 14:02.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Brannvesenet på Hitra og Frøya driver i dag med en kontrollert nedbrenning av alle bygningene på Volden gård rett ved Voldenkrysset i Barmfjorden. Brannmannskapene får her en praktisk øvelse på varm røykdykking inne i bygninger og deretter en kontrollert nedbrenning av av bygningene.
- Vi får samøvd, samt god trening og erfaring på hvordan det kjennes ut i flammehavet, forteller varabrannsjef Per-Arne Willmann når Hitra24 stikker innom brannstedet. Se video.

Det lokale brannvesenet er avhengig av å ha en del realistiske brannøvelser gjennom året for å bli stadig tryggere når det en dag er en reell hendelse. I fjor høst var det hus på Dolmøya der Hitra trente på røykdykking og brannslokking. Lørdag er det felles med brannmannskapene fra Frøya. Det er et godt samarbeid mellom mannskapene og både kommandolinjer, samband og utstyr får testet seg på en slik dag.

Se video fra nedbrenningen her

Ifølge varabrannsjefene Johan Pettersen og Per-Arne Willmann fra henholdsvis Frøya og Hitra er de ute med alt av biler og mannskap som får prøvd seg på røykdykking denne dagen. De startet øvelsen rundt klokka 10 og begynte å samle inn utstyr igjen omtrent tre timer seinere i fint vintervær.

Mannskapet på Hitra er opptatt diskusjonen om ny brannstasjon for tiden, og håper politikere ser betydningen det lokale brannvesenet utgjør i beredskapen her ute. Kommunene Hitra og Frøya skal også se på en bedre samhandling og samarbeid og brann- og beredskapstjenesten i ukene som kommer, noe politikerne må ta stilling til.

Volden Gård i Barmfjorden ble i fjor overtatt av firmaet Åge Eriksen Holding. etter at den hadde vært i familiens eie i lang tid. Nå vil innehaver Åge Eriksen utvikle den 2300 mål store eiendommen til jakt- og fisketurisme og føre opp ny bygningsmasse på det gamle gårdstunet. Han var selv tilstede under den kontrollerte nedbrenningen i dag.

Les også