Koronafrykt betyr at videregående skoler stenges

Publisert: 12. mars 2020 12:14.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Begge skolesteder på Hitra og Frøya for Guri Kunna videregående skoler stenges fra i dag av og inntil videre på grunn av Korona-viruset. Fylkeskommunen gikk i dag klokka 11.00 ut med varsel om at alle videregående skoler i fylket stenges ned fra i dag av og at elevene vil bli digital hjemmeundervisning i følge fylkesordfører Tore O. Sandvik.

Annonser

I en pressemelding som er gått ut fra fylkesrådmannen heter det at

– Vi ønsker med dette tiltaket hindre smittespredning og å skape ro og trygghet for alle elever, foresatte og ansatte i en situasjon som for mange virker uoversiktlig. Vi ser tendenser til at samme situasjon kan utløse ulike tiltak i ulike kommuner, og dette bidrar til uro, noe vi absolutt ikke ønsker. Vi ser også at andre fylkeskommuner iverksetter tilsvarende tiltak som det vi gjør, opplyser fylkesrådmannen.

– Vi ønsker å ha fokus på primæroppgavene våre og sikre god opplæring til alle elever i de videregående skolene i fylket. Vi ser at ved en slik avgjørelse går ut over de nasjonale anbefaling som foreligger. Vi trenger nå noe tid til å få oversikt, sier fylkesdirektør for utdanning, Vegard Iversen i følge Adresseavisen.

Ved Guri Kunna sitter de i et møte som startet klokka 12 i følge rektor Espen Arntsberg. Her vil detaljene rundt hvordan de skal forholde seg til situasjonen og hvordan undervisningen skal organiseres fremover.

Folkehelseinstituttet skriver på sine nettsider: Stenging kan medføre betydelige praktiske utfordringer for elevene og foreldrene. Som hovedregel anbefaler vi ikke stenging av barnehager eller skoler, eller avlysning av undervisning. Midlertidig stenging ved påviste enkelttilfeller for å gi tid til å gjennomføre kontaktsporing kan vurderes.

Annonser

Les også