Foto: Bjørn Sagdahl

Kystmuseet presenterer:

Krigsseilere med en dramatisk historie i dagens lørdagstreff

Publisert: 25. mai 2019 10:09.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

John Bakkmyr var en av mange krigsseilere som fikk kjenne kampen om Atlanterhavet tett på kroppen. Han overlevde fire angrep og to senkinger under krigen, i tillegg tilbragte John 48 døgn på en redningsflåte på Atlanterhavet før han endelig ble funnet. I dag kan du få høre den dramatiske historien.

Annonser

I serien med Kystmuseets lørdagstreff får vi i dag presentert en spennende og svært dramatisk historie. John Bakkemyr overlevde som krigsseiler sammen med sin tvillingbror Erling og de har en unik historie som presenteres i Kystmuseets foredragsserie i dag, lørdag forteller Hans Jakob Farstad, formidler ved Kystmuseet.

Foredragsholder er pensjonert førsteamanuensis og forfatter Bjørn K. Sagdahl, som har høstet mye ros for sitt foredrag «Torpedo på Babord».

Sagdahls foredrag setter fokus på krigsinnsatsen og den manglende annerkjennelsen krigsseilerne fikk etter krigen. Av de 48 dagene John tilbragte på redningsflåten fikk han kun betalt for 30 døgn, resten ble etter regelverket betraktet som ferie.

Ca. 3000 sjøfolk omkom i utenriks sjøfart i løpet av krigsårene og mange av de som overlevde slet med seinskader. Som eksempel på hva sjøfolk utsatte seg for, skal vi følge John Bakkmyr med sideblikk på tvillingbroren Erling, gjennom krigsårene og inn i etterkrigstida.

– Dette gleder vi oss til, forteller Hans Jakob Farstad, formidler ved Kystmuseet. En dyktig foredragsholder og en dramatisk fortelling som gir rom for ettertanke, dette blir verdt å få med seg, forteller Farstad.

 

Les også