Prosjektleder Ronny Kjønstad i NTE sier han skal være ferdig med monteringen av ladestasjonene onsdag ettermiddag

Ladestasjonen skal være på plass i løpet av dagen

Publisert: 22. mai 2019 11:32.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Prosjektleder Ronny Kjønstad i NTE startet monteringen av ladestasjonen for elbiler foran Rådhuset i Fillan tirsdag morgen.
- Jeg regner med at at alt skal være på plass i løpet av onsdag og da er det straks klart for at el-bilistene med behov for lading av batteriene sine får gjort dette her i sentrum sier han. Til helga skal ladestasjonen for inntil fire biler være oppe, knapt ett år forinket i forhold til tidligere plan.

Annonser

Det var nemlig for knapt et år siden vi gjennom Hitra 24 kunne forteller at kommunen hadde fått på plass en avtale med selskapet Fortum Charge & Drive om at de skulle montere ladestasjon til sommeren 2018. Dette lot seg gjøre gjennom en fordeling av anleggskostander på utbygger, kommune og tilskudd fra Enova. Kommunen sørget for at det kom fram strømkabler til ladepunktet, men så ble det litt krøll mellom partene etter det avisa erfarer.

Det blir to hurtigladere og to semiladere for elbiler på området like ved fv714 gjennom Fillan sentrum. Nå kan blister lade bilen, mens de rekker en liten handel i sentrumsområdet mens det pågår.

Les også: Nå skal du slippe ladeangsten

I utgangspunktet skulle Fortum drifte stasjonen, men da partene var klare for å etablere stasjonen i fjor, krevde Fortum at det skulle være kommunen som skulle ta driften og kostnadene med dette, mens de selv skulle ha inntekten. Dette ble ikke aktuelt, og for ei lita tid som kom partene fram til enighet der Fortum Charge & Drive står for driften som planlgat.

– De ser positivt på å være tilstede her i Fillan og ville gjerne fortsette samarbeidet med å eyablere denne stasjonen, sa rådgiver Audun Liland i forrige uke da han kunne fortelle at det nå var klart for montering.

Mandag var imdilertid området på parkeringsplassen foran Rådhuset avsperret og gjort klart for montering og tirsdag startet prosjektleder Ronny Kjønstad montering  av fire ladestasjoner som er reservert strømløse el-bilister. Arbeidet skal være avsluttet i løpet av onsdag forklarte Kjønstad like etter oppstart og med litt uttesting og oppstart skal de første bilistene kunne kjøpe ladetid for sine biler inn mot helga.

Tirsdag morgen ankom ladestasjoner og monteringsutstyr for de nye ladestasjonene i Fillan sentrum.

– Det blir to hurtigladere med effekt på 50 kW  og to ladere med effekt på 22 kW , forteller Kjønstad, mens han viser oss laderne som kommer opp. Her kan elbilen lades i løpet av 20 minutter, og man betaler via Fortums betalingsløsninger som er like over hele landet.

Et godt tilbud for både fastboende og folk i farta

Tidligere har Fortum etablert en tilsvarende ladestasjon ved Rådhuset på Krokstadøra, men dette skal være den første kommersielle ladestasjonen for elbiler i øyregionen i følge rådgiver Audun Liland i Hitra kommune. Fortum Charge & Drive har over 1800 offentlige ladestasjoner for elbil i Norge, og det vil være den betalingsløsningen de benytter elbilistene vil kjenne igjen, forklarer Liland.

Prosjektleder Trygve Dybdahl og rådgiver Audun Liland i Hitra kommune ønsker velkommen til lading av elbilene for strømløse elbiler. Til helga kan du "fylle" tanken i Fillan sentrum fra den nye ladestasjonen.

I forbindelse med etableringen av ladestasjonen utenfor Rådhuset er det redusert på de ordinære parkeringsplassene for ansatte og besøkende som har benyttet seg av dette området. Fra nå av er det kun de som skal lade elbilene sine som skal stå foran disse «pumpene», og når de er ladet ferdig må bilene flyttes til en ordinær parkeringsplass.

Annonser

Les også