Foto: Jorodd Asphjell

– Det er bare flaks at det ikke går liv tapt

Publisert: 26. mars 2019 7:49.

Del på sosiale medier:

  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Et utenlandsk vogntog sperret Lakseveien ved Våvatnet i går kveld etter å ha sakset og kommet på tvers av begge veibaner. Uhellet ble meldt inn kl 22.17 og veien ble åpnet for vanlig ferdsel igjen kl. 00.27 i natt melder politiet. Stortingspolitiker Jorodd Asphjell (AP) mener det er bare flaks at liv ikke går tapt på veistrekningen.

Annonser

Politiet måtte rekvirere bergingsbil for å få kjøretøyet ut av veibanen og Vegtrafikksentralen rekvirerte entreprenør for å strø i området, da det var meldt at det var svært glatt i området. Det var en ambulanse på vei til Hitra/Frøya som varslet om at veien var sperret da den ikke fikk passere da den ankom stedet mandag kveld.

– Det er bare flaks at det ikke går liv tapt

Storrtingspolitiker Jorodd Asphjell (AP), var på vei hjem til Fannrem fra et møte på Hitra da han møtte doningen som sperret veien. Han måtte ta en omvei å kjøre helt om Hemne for å komme hjem i påvente av av veien skulle åpnes.

– Glad jeg ikke møtte denne her i motsatt retning sier han i en kommentar på facebook mandag kveld etter hendelse. Jeg tok igjen en lignende trailer lengre ute og etter sporene å dømme, så har den og hatt store problemer!

Asphjell påpekte at det var såpeglatte veier så han oppfordret alle til å kjøre forsiktig.

– Alle trailere bør ha kjøreforbud til og fra Hitra/Frøya i natt! Det er bare flaks at det ikke går liv tapt kommenterte han hendelsen i ettertid.

Veldig glatt sier politiet

Politiet sier det var svært dårlig føre Lakseveien i går kveld og natt

– Det var dårlig føre, sporete, mye vind og snø, og det var ekstremt glatt der oppe, forteller Randi Fagerholt ved lensmannskontoret i Orkdal til avisa Sør-Trøndelag.

Semitraileren var polskregistrert, og det var en mann fra Filippinene med et polsk førerkort som var sjåfør.

– Alt var i orden med papirer og kjøretøy. Det var heller ikke mistanke om promille, sier Fagerholt til avisa.

 

Annonser

Les også