Ulven banket på døren til bestemor i framføringen av Rødhette og Ulven - på engelsk. En flott forestilling

Sprudlende barneglede til ære for barnekulturens "mor"

Livlig sang og flotte framføringer på barnekulturdagen

Publisert: 9. april 2019 10:56.

Del på sosiale medier:

  • 50
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Kulturkontakt Torid Skogstad ønsket alle de 150 barna fra 1. til 4. klasse ved Hitraskolene velkommen til Barnas kulturdag i Hitrahallen. Underholdningen skulle de stå for selv, men i dag tilegnet de dagens framføringer til tidligere kultursjef Kirsten Mellemsæther som gikk bort for noen dager siden. Alle skolene har forberedt seg godt og klassene har sine egne framføringer som vises for et stort publikum.

Annonser

Det var Barman oppvekstsenter som startet showet fra en stor scene i Hitrahallen. Her hadde klassene ordnet seg med flotte kostyymer og øvd på egen sanger som de framførte. Først ute var det «Det satt to katter på et bord», før de sang «10 små indianere». Før de avsluttet med en egen filmpresentasjon fra skolen sang de «Fem små apekatter hopper i senga»

Fillan skole var neste gruppe opp på det belyste podiet, og de hadde en flott fremføring med Lille Rødhette, eller «Little red riding hood» som de kalte det i og med at det ble fremført på engelsk. Veldig bra både med språk og framføring. Deretter sang de og danset «Jan Bavian» og en hoppende glad «Røris» med skiglede.

Før pausen var det Kvenvær skole som presenterte hele skolen gjennom en seks minutter lang filmsnutt før de hadde en framføring fra scenen med «Rock’n Roll».

Felles glede

Torid Sjkogstad forteller at alle skolene har lagt ned en stor innsats på forhånd der de har øvd på framføringen og laget kostymer og ordnet seg på denne store dagen.

I tillegg til fremføringen i hallen er det også en barnekunstutstilling på biblioteket som åpner i dag klokka 12. Her kan publikum stikke innom og se på det utover april.

Etter pausen er det opptredener av skoleelevene fra Knarrlagsund og Strand som skal i ilden. Her blir det både sang og korpsmusikk, så de har mye å glede seg utover dagen.

Annonser

Les også