Veglysene på Krabbsundbrua har vært mørklagt i lang tid

– Livsfarlig å gå langs veikanten i mørket

Publisert: 30. november 2018 9:00. Sist oppdatert: 29. november 2018 22:51

Del på sosiale medier:

  • 46
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Marianne Pervik Kvam bor rett ved vegskjæringa før Krabbsundbrua over mot Fjellværsøya. Hun reagerer på at ingen i Vegvesenet tar tak i at veglysene over brua har vært mørklagt i lang, lang tid. Hun forteller om flere nestenulykker hun har observert langs vegen.
- Jeg har ringt flere ganger til ei dame i Vegvesenet jeg fikk oppgitt som ansvarlig for dette, men hun svarer jo aldri sier den oppgitte beboeren som er livredd for at det snart skal skje en alvorlig ulykke.

Annonser

Brua har ligget i stummende mørke

Marianne Kvam bor like ved Krabbsundbrua  og opplever daglig trafikken som suser forbi innkjøringen til sin egen eiendom. Det er et populært område å gå seg en tur over brua, men man må gå langs den smale vegkanten. Tidligere har hele brua vært lyssatt hele veien over, samt at det har vært et blinkende lys under brua for å varsle sjøfarende forteller Marianne.

– Nå har brua imidlertid vært uten et eneste lyspunkt i et par år og det er et skikkelig mørkt område rundt her, forteller hun. Etter et år uten lys sendte jeg meldinger til Hitra kommune, som ga beskjed om at de skulle bringe beskjeden videre. Men tydeligvis til ingen nytte sier Marianne lettere irritert.

Den unge damen er vanligvis en smilende og blid dame, men nå begynner tålmodigheten snart å bli oppbrukt. Hun ga seg likevel ikke med det at ingenting skjer, og tar ny kontakt med kommunen der hun får oppgitt en kontaktperson hos Statens Vegvesen som har ansvaret.

– Etter atter en melding til kommunen de ga de meg kontaktinfo til ei dame som skulle være en form for leder, og jeg har ringt og ringt uten å få noen kontakt sukker Marianne. Nå er jeg ute av telling på antall måneder dette har vart, men at det er snart to år tror jeg ikke er så langt unna.

Fikk lys under brua

Marianne forteller at hun er redd for sikkerheten, både for de som ferdes langs vegen og for alle sjøfarende som ferdes under brua. Lyset under bruaa var også borte ei lang stund, men det har endelig kommet på plass igjen etter utrolig mye mas, forteller Marianne Kvam.

– Den blinker nå, så det er jo et skritt framover sier hun med en liten snev av ironi i stemmen.

Nå er Vegvesenet i alle fall klar over det

Mens vi står utenfor den koselige boligen som ligger like ved sjøkanten, tikker det inn en melding til den bekymrede Ansnesdama. Det er kommunen som formidler en beskjed.

– Hei igjen Marianne. Har nå snakket med Statens Vegvesen. De er klare over feilen, og kan fortelle at dette skal utbedres. Skulle det fortsatt ikke skje noe utover høsten, kan du kontakte ansvarshavende i Statens Vegvesen på 48 15 96 50, er beskjeden fra kommunen.

Så spørs det om det skjer noe nå, eller om det fortsatt vil bli mørkt over Krabbsundbrua i månedene som kommer. I tillegg til denne brua er det også åtte lys på Mastadsvabrua som er mørklagt etter det Hitra 24 er kjent med, og som Per Ervik fortalte leserne av Hitra24 på torsdag er også strekningen med 24 lys ved Sandstad mørke.

Det er nok bare for Statens Vegvesen å ta med seg elektrikerne og kjøre seg en runde å få dette ordnet først som sist. Vi venter i «spenning» i bokstavelig forstand.

Annonser

Les også