Skodda ligger tjukk inni Åstfjorden torsdag morgen. Nå har Vegvesenet utsatt den planlagte løftinga av midtseksjonen i dag.

Løftinga av bruseksjonen over seilingsløpet utsatt

Publisert: 16. mai 2019 10:51.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Seksjon to på Åstfjordbrua ble heist på plass i morgentimene torsdag. Da gjenstår det kun ett løft som kranfartøyet Uglen skal foreta, nemlig midtseksjonen over seilingsløpet av nybrua. Dette var planlagt å tas seinere i dag, men er nå utsatt ifølge assisterende byggeleder Olav Duesten i Statens Vegvesen.
- Vi gjør nå klart for løfting av de tre siste seksjonene, forteller Duesten torsdag formiddag.

Annonser

17. maifeiring med tunge løft

Det gjenstår tre seksjoner som skal på plass før de anser seg ferdig med denne fasen av brumontasje. Det er to som skal løftes på plass av mobilkran på land, blant annet den siste som har føring over eksisterende fv714. Det står igjen en seksjon som skal på plass over fjorden og det er den midterste som utgjør seilingsløpet.

– Vi har fått på plass en i dag tidlig (torsdag morgen), og har bestemt oss for å løfte på plass den siste over sjøen på 17. mai, fredag, sier Duesten. Da vil kranfartøyet Uglen løfte opp seksjonen fra det som blir «utsiden» av brua i Åstfjorden slik at den kommer til med løftet. De siste kontrollmålingene foretas i løpet av dagen her for å forsikre oss om at alt er ok, forteller Duesten fra et skoddelagt anleggsområde torsdag formiddag.

 

Ferdig i løpet av helga

Tidspunktet for løftinga er ikke helt klart ennå, men vil bli i løpet av 17. mai. Det 15 mann store arbeidslaget fra Aker Solution vil gjennomføre de siste sammenkoblingene i løpet av helga. De siste to elementene som skal løftes opp på landsiden, tas på lørdag og det siste elementet som skal gå over fv714 inn mot Mjønestunnelen vil løftes på plass søndags morgen, den 19. mai. Da vil veien bli stengt i inntil tre timer i følge Vegvesenet. oppstart er beregnet til klokka 07 søndag morgen.

Når alle bruelementer er løftet på plass vil lekteren BoaBarge33 som fratet alle de åtte bruelementene oppover fra Egersund og kranfartøyet Uglen som har løftet alle på plass forlate området og anleggsarbeidet går over i en ny fase.

Annonser

Les også