Mange betrakter strekningen Volden - Straum på fv713 som en av de dårligste veiene på Hitra. Nå lover Statens Vegvesen at denne skal få asfalt neste år.

- Skjønner frustrasjonen fra folk

Lover å asfaltere Straum – Volden neste år

Publisert: 3. november 2018 10:42. Sist oppdatert: 3. november 2018 10:42

Del på sosiale medier:

  • 39
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Overingeniør Jan Ivar Rødal i Statens Vegvesen forstår frustrasjonen rundt flere dårlige veier på Hitra. Sist med fokus på at det ikke kom asfalt på strekningen mellom Volden og Straum. Bjørg Reitan Bjørgvik mente dette var blitt lovt tidligere i år. Nå svarer Rødal både på dette og hva Vegvesenet har tenkt å gjøre.

Annonser

Uklare meldinger

I kommunestyrets junimøte bekreftet ordfører Ole Haugen at det ville komme asfalt på strekningen Volden – Straum, da han refererte til en uttalelse fra Rødal som var sitert i lokalavisa HF der det stod;

«- Vi skal også legge mye fra Dalpro til nyanlegget på Dolmøya (Fv. 714 Barmfjorden red.anm.), ved Frøyatunnelen rundkjøringen og mye på Fv 716 Flatval-Nordskag, forteller Rødal i følge HF.

I tillegg er det fortsatt i planen å legge legge ca. 3 kilometer asfalt på fv713 mellom Vollenkrysset og Straum på Hitra (i planen tidligere feilskrevet som Straum – Gryta).» skal han ha sagt iflg lokalavisa.

Les også: Hvorfor ble ikke den hullete veien fra Volden til Straum asfaltert?

Skjer endringer underveis

Den siste uka har Bjørg Reitan Bjørgvik (FrP) og ordfører Haugen diskutert om hvem som har oppfattet dette rett, men vi tok like godt kontakt med Rødal for å avklare eventuelle misforståelser.

– Det jeg sa den gang var at det ville bli asfaltert på strekningen Volden med retning mot Kvenvær, sier Rødal i dag. Det har versert flere versjoner om hva som kom til å bli de endelige strekningene, og det er nok her det har blitt en misforståelse, mener han.

– Statens vegvesen er fullstendig klar over at det er mange veistrekninger som er i dårlig forfatning og vi må prøve å dekke mest mulig innenfor de rammene vi får tildelt, slik sett synes jeg vi har fått til mye på Hitra og Frøya i sommer, men jeg skulle gjerne hatt større bevilgninger slik at vi rekker over enda flere strekninger.

Les også: – Jeg kjenner lite til den lovte asfaltlukta

Lover asfalt til neste år

Men hva skjer med den dårlige veien mellom Volden og Straum, blir det noe asfalt eller venter dere på dette i påvente at vindmøllene skal komme?

– Jeg og asfaltansvarlig Even Stølan har vært på befaring i forrige uke og dokumentert fv713 og spesielt denne strekningen. Den er helt klart dårlig, og noe må vi få flikket på før vinteren, men vi har allerede bestilt inn behovet for asfaltering der til neste år, det er relativt mye som må gjøres her nå.

Ellers påpeker Rødal at de ikke legger opp noe spesielt på veier i forbindelse med Statkraft sine behov under transport, men at da får de bidra selv. Det samme gjelder hvis de skader veien.

– Men hvis vi som sagt får mer penger fra politikerne som sitter med ansvaret for fylkesveiene så skal vi asfaltere, og for vår del planlegger vi som sagt at frustrerte bilkjørere skal få Volden – Straum i betraktelig bedre stand neste år.

Rødal synes Hitra og Frøya har fått mye asfalt i år, langt mer enn det som opprinnelig var planlagt, og de har prøvd å finne muligheter for å sette inn ekstra tiltak når det har latt seg gjøre. Behovet er stort, det er erkjenner mannen som får all kjeften for de dårlige veiene her ute også.

Annonser

Les også