Søndag så strømbruddet ut slik. Fortsatt er 80 abonnenter i Bispøyan uten strøm.

Lyn og torden førte til langvarig strømbrudd – må bruke helikopter for å fly ut trafoer

Publisert: 14. januar 2020 11:12.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Tensio som er nettleverandøren for strømforsyningen til øyregionen forteller at det fortsatt er abonnenter som er uten strøm etter helgas mange lynnedslag og tordenvær. Tore Wuttudal i Tensio opplyser at de håper å få koblet inn de siste strømløse i løpet av tirsdag etter at seks til syv trafoer må skiftes ut etter lynnedslag. - Vi satser på å fly ut nye trafoer i dag og setter inn fullt mannskap for å bytte ut de ødelagte, forteller han til hitra 24.

Annonser

Mannskapet til Tensio har hatt ei ruskete helg bak seg, etter at ytre deler av Hitra ble hardt rammet av lynnedslag og tordenvær seint lørdag kveld. Siden har det fortsatt i hele helga, forteller Wuttudal.

– Det var rundt klokka 23 på lørdag kveld at vi fikk en rekke strømutfall mot Kvenværsområdet og Sør-Hitra. Her var det ei tid rundt 643 abonnenter som ble strømløse, men vi fikk koblet inn de fleste her fram til klokka 02 på natta. Men 80 kunder i området på Bispøyan har vær strømløse siden lørdag kveld, da det her er en rekke trafoer som har blitt skadet av lynet. Vi har fått byttet en, og de siste seks-sju trafoene skal vi prøve å fly ut med helikopter i dag tirsdag slik at vi får byttet de ut og satt på strøm. Vi setter inn ekstra mannskap for å få dette gjort, forteller Wuttudal.

Det ble søndag flere områder som ble strømløse og en periode var det også et stort antall abonnenter på Sør-hitra som var uten strøm på søndag etter at en trafo falt ut rundt klokka 17. De mange lynnedslagene har også gjort det vanskelig å få utbedret feilene så raskt som mulig på grunn av faren for eget mannskap.

Været har stilnet av på tirsdag og Tensio håper alle abonnenter skal ha fått strømmen tilbake i løpet av dagen.

Annonser

Les også