Kontrolleder Morten Frantzen i Statens Vegvesen har sammen med sitt team fra utekontrollen hatt to dager med kontroll av kjøretøy i øyregionen.

Mange anmeldelser og bruksforbud etter to dagers kontroll

Publisert: 21. juni 2019 10:15.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Statens Vegvesen, utekontrollen har hatt kjøretøykontroll ulike steder på Hitra to dager denne uka.
- Det ble en rekke anmeldelser, flere bruksforbud og noen mangellapper oppsummerer kontrolleder Morten Frantzen etter to dagers kontroll. Det er fortsatt mye avrenning fra vogntog med laks og de blir stanset når vi oppdager det, sier han til Hitra24.

Annonser

Mange bruksforbud

Kontrolleder Morten Frantzen i Statens vegvesen oppsummerer den to dager lange kontrollen langs veiene på Hitra og Frøya med at fortsatt er mye avrenning fra lakstransport og mange som ikke har kjøretøyene i orden.

– Vi har også denne gangen hatt fokus på avrenning fra laksetransporten, og her fikk hele syv kjøretøy som ble kontrollert  bruksforbud og fikk ikke kjøre videre før de fikk ordnet opp i dette sier Frantzen til Hitra 24. En måtte returnere for å skifte tralle da denne hadde mangler som måtte ordnes før han fikk kjøre videre. I tillegg var det et par kjøretøy som hadde manglende eller dårlige underkjøringshinder bak.

Utekontrollen gjennomfører kontroller etter behov, men har et fokus på tyngre kjøretøy og hengere når de er ute langs Lakseveien. Det resulterte i flere anmeldelser av sjåfører denne gangen.

Seks anmeldelser

I en kjøretøykontroll sjekker de dokumentasjoner og løyver slik at dette også skal være i orden ved næringskjøring. Frantzen forteller at det ble utstedt flere tekniske mangellapper, men hele seks sjåfører ble anmeldt etter ulike brudd.

– To bilister hadde manglende lys på henger og dette ga anmeldelse. En eldre bil hadde utgått dagsprøvemerker da den kom kjørende og det er heller ikke lov, og en sjåfør ble anmeldt for mangelende løyve til massetransport. De to siste anmeldelsene kom som en følge av utgått YSK og skriver i kjøretøyet som var utgått, forteller Frantzen.

Annonser

Les også