Det var en jevn kø av folk som ville ordne pass sist onsdag. Lensmannskontoret venter stor pågang fredag som er siste dag også.

Mange vil ordne seg pass før de stenger den lokale passkiosken

Publisert: 28. februar 2020 10:59. Sist oppdatert: 29. februar 2020 14:23

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Fredag er siste dag passkiosken på Hitra lensmannskontor har åpent slik at du kan få ordnet passet ditt lokalt. Fra mandag av må du dra til Trondheim før det blir åpen passkiosk på Orkanger rundt 1. april.
- Jeg må ordne med nye pass til ungene før vi skal på en sydentur i mai, forteller Marte Sandvik som var en av svært mange som fikk ordnet dette på onsdag. I dag er siste mulighet på Hitra før de stenger kontoret klokka 14.

Vigdis Lervik som har betjent det lokale passkontoret i Fillan fram til i dag har merket en stor pågang i løpet av den siste tida. Onsdag var det lange køer på det lokale passkontoret etter at det tidligere denne uka ble kjent at det nå var siste uka du kunne få ordna med nye eller fornye ditt gamle pass her lokalt.

– I løpet av året har vi rundt tusen pass-søkere innom som vi har ordnet pass til forteller Lervik etter onsdagens store pågang.

De vil ikke oppgi hvor mange pass som ble ordnet denne dagen, men at det er langt flere enn en vanlig dag er det ingen tvil om. I følge Lervik ble det utstedt nesten det samme på denne dagen som i løpet av en halv måned ellers.

Da Hitra 24 var innom tidlig på dagen var det allerede stor kø da dørene åpnet klokka 10, og det kom fort opp i ventetid på et par timer. At det var over femti personer som fikk ordnet opp i dette på onsdag er det ingen tvil om.

– Alle som kom innom onsdag, fikk vi ordnet opp med pass til forteller Lervik. Fredag har vi åpent fra klokka 10 og fram til klokka 14. Da er det siste mulighet her sier hun.

Det er ingen reservering av tid, men bare å møte opp i følge Lervik.

En av de mange som benyttet anledningen onsdag var Marte Sandvik som var innom med begge barna, Storm på 4 og Thale på 11, som skulle få ordnet med nye gyldige pass før de skal på en sydentur i mai.

– Det litt enklere å få ordnet det her ute nå, slik at alt er klart for denne turen i mai. Kontoret på Orkanger åpner jo ikke før i april, og nærmeste mulighet blir da i Trondheim. Så nå har vi sittet her en stund og ventet på tur, forteller hun, mens de blir ropt inn for å gjøre klart for fotografering og utstedelse av en av de siste passene på det lokale kontoret på Hitra.

 

Les også