Politi var raskt til stede og foretok en rekke undersøkelser for å finne årsaken til dagens tragiske hendelse

Tragisk utfall av den første norgesturen

Mann døde under dykkerulykke i Dolmsundet

Publisert: 12. september 2019 20:46.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det var klokka 14.40 ble varslet torsdag ettermiddag om en dykkerulykke ved Dolmsundet Marina. Tre utenlandske dykketurister som kom for et par dager siden var ute ved Ilsøya ved spissen av Dolmøya da en av dem fikk problemer.
- Da vi ankom stedet like etter alarm kunne vi konstantere at mannen var livløs, etter at de andre hadde prøvd gjenoppliving, forteller innsatsleder Håkon Flor i politiet.

Annonser

Ambulanse og lege kom til Dolmsundet Marina like etter at politiet var kommet, og lege kunne konstantere at mannen var død i følge politiet som jobber på stedet.

Det var en mann i 40-åra i ei gruppe fra Ukraina som omkom i dagens dykkerulykke. Gruppen på 28 personer ankom Dolmsundet Marina for to dager siden og skulle oppholde seg i området i ei uke. I følge daglig leder Einar Hermandstad var flere av de besøkende gjester som hadde vært her flere ganger, men den forulykkede var her for første gang, ja faktisk første gang i Norge.

– Gruppen dro ut med båt i dag tidlig og det var tre dykkere ombord i båten som dykket etter kamskjell. De dro ut til øst-enden av Dolmøya og dykket etter kamskjell ved Ilsøya da ulykken skjedde forteller Hermandstad.

To av dykkerne var ombord i båten da den siste kom opp med mye kamskjell fra rundt 16 meters dyp. Han hadde da vært nede på 21,5 meter og vært nede i 43 minutter før han kom opp til overflaten. Da de andre kom bort til mannen som ville ha hjelp med å få opp nettet med alle kamskjellene «fadet» han plutselig ut og de andre skjønte at han hadde problemer, forteller Hermandstad til Hitra 24 etter en dramatisk dag på marinaen.

– I følge dykkerkameratene som var ombord i båten skal de ha festet tau rundt han og dratt han med til fjæra like ved og startet gjenoppliving uten at de klarte å få liv i han, forteller Hermandstad. De dro hit til marianen og jeg fikk varslet politi og helsepersonell.

Politiet ankom stedet med flere enheter og var på plass før ambulanse og lege ankom.

Undersøker årsaken

Politiet var raskt på stedet.

– Vi fikk melding om at det hadde vært dykkerulykke, og da vi kom hit  var det igangsatt lunge hjerteredning og ambulanse og lege erklærte mannen død, forteller operasjonsleder Flor. Nå driver vi å undersøke utstyr, om hvem som har observert noe og sjekke alle forhold rundt hva som kan ha skjedd, forteller han.

– Nå tar vi kontakt med pårørende i hjemlandet via kripos og ambassade. I tillegg er kriseteam fra Hitra kommune ankommet Dolmsundet hotell der alle de øvrige i reisegruppa samles og blir tatt hånd om. Vi venter å på tolk slik at vi får bedre kommunikasjon og hjulpet på beste måte.

Mannen er i følge politiet sendt til obduksjon for å se om de kan finne noen sykdomsårsak til ulykken, om det var et illebefinnende eller om det kan være andre årsaker, forteller innsatsleder Håkon Flor som ikke vil spekulere i hva som kan være årsaken til at dette endte så tragisk i dag.

 

 

Annonser

Les også