Illustrasjonsfoto: Det var midt på dagen torsdag at en bilist ble stanset for å ha råkjørt i Hitratunnelen. Det endte med førerkortbeslag.

Mann i 20-åra mistet førerkortet etter råkjøring i tunnel torsdag

Publisert: 3. januar 2019 15:16.

Del på sosiale medier:

  • 24
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Torsdag fikk det lokale politiet bistand fra distriktets UP.patrulje til å gjennomføre nye fartskontroller i Hitratunnelen. Det endte med at det fjerde førerkortet røk i løpet av et noen uker.

Annonser

Avsnittsleder Arild Sollie ved Hitra lensmannskontor varslet før jul om at de ville intensivere jakten på fartssyndere på Hitra og Frøya, spesielt i tunnelene etter at de hanket inn to unge menn med alt for stor fart i Frøyatunnelen. Den første kvelden tok de en ung mann i begynnelsen av 20-åra

Les også: Ung mann tatt i 136 km/t i Frøyatunnelen

 

Bare dagen etter fortsatte kontrollene og de var da ute etter å ta de største fartssynderene. Da tok  de ung mann på 19 år som klarte å sette fartsrekord med hele 137 km/t.

Les også: Satte fartsrekord i Frøyatunnelen med 168 km/t

 

I mellomjula fortsatt kontrollene og da hadde det lokale politiet fartskontroll i Hitratunnelen, der de målte en fart på 137 km/t. Også han ble førerkortløs.

Les også: Kjørte 137 km/t i Hitratunnelen

Bistand fra UP

Torsdag fikk to lokale politipatruljer bistand fra en UP-patrulje da de gjennomførte en ny kontroll på dagtid i Hitratunnelen. I følge patruljen var det jevnt over fin kjøring på den times tiden de hadde kontrollen, men plutselig kom det en i betraktelig høyere hastighet.

– En mann i 20-årene ble stoppet etter å ha blitt målt til en hastighet på 124 km/t på laser. Fartsgrensen er 80 km/t på stedet og det opprettes sak med beslag i førerkort, opplyser operasjonsleder Ole Petter Hollingen i Trøndelag Politidistrikt til Hitra 24.

Det er tydelig at de hyppige førerkortbeslagene demper farten til bilistene flest, mens verstingene ikke ser ut til å la seg påvirke så mye av at det ene førerkortet etter det andre ryker.

Annonser

Les også