Møt opp i forkant av fredagens forestilling klokka 20 og få med deg kulturskolens dansegruppe som skal gi sin hyllest til Queen

Markerer kinoens dag med hele syv filmer i helga

Publisert: 2. november 2018 15:41. Sist oppdatert: 2. november 2018 15:41

Del på sosiale medier:

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Dansegruppa fra Hitra kulturskole drar i gang helgas kinomaraton med danseoppvisningen i forkant av filmen Bohemian Rhapsody som er en hyllest til hyllest til Queen, deres musikk og deres ekstraordinære vokalist Freddie Mercury. - I løpet av helga skal vi vise syv filmer, forteller kultursjef Omar Pleym som opplever en voksende interesse for kinoen på Hitra.

Annonser

Innholdsrikt program

På lørdag markeres kinoen dag over hele landet. Da er det halv pris på kinoforestillinger og ulike påfunn for å trekke publikum. På Hitra har de valgt å markere hele helga her med kinoen i sentrum og starter allerede fredag med aktuelle filmoppsetninger.

Fredagsfilmer

Allerede fredag ettermiddag kl 17.30 settes den aktuelle familiefolmen Nøtteknekkeren ohg de fire kongerikene opp. Den hadde premiere på onsdag og er satt opp på kinoprogrammet både fredag og søndag.

Men fredag kveld markerer kinoen visningen av Queen-hyllesten med filmen Bohemian Rhapsody.

– Da kommer også en gruppe fra kulturskolen og har en liten danseoppvisning i forkant av filmen, forteller Pleym, så møt opp i god tid slik at dere er klare til start klokka 19.55 opplyser han.

Lørdag med halv pris på alle filmer

Det er egentlig lørdag som er kinoens dag og det markeres med halv pris på alle filmer som er satt opp over hele landet. Slik er det også her på Hitra.

Det er tre filmoppsetninger på lørdag og den første starter allerede klokka 11 med animasjonsfilmen Smallfoot, en riktig familiefilm som passer for alle. Her kan det være greit å starte lørdag med de aller yngste.

Litt seinere, klokka 13, starter den mye omdiskuterte filmen om Mordene i Kongo. Det er beretningen om de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland på grensen til Øst-Kongo. Få dager seinere spres nyheten om at deres innleide sjåfør er funnet drept. Etter flere netter på flukt i den mektige kongolesiske jungelen, pågripes de to og dømmes til døden. Filmen hadde premiere nå nettopp og gjenlevende Joshua French reiser land og strand rundt med sitt foredrag om hva han opplevde i Kongo.

Lørdagens filmmaraton avsluttes med en populær film som kinoen har hatt teknikse problemer med tidligere, men som nå kan vises i full lengde – nemlig A Star is Born. Den starter klokka 15.30

Vanlig søndagfilm

Tradisjonelt er filmdagene her på Hitra onsdag, fredag og søndag. Og denne søndagen vises de samme filmene som på fredag, nemlig Nøtteknekkeren og Bohemian Rhapsody. Så får du ikke med deg forestillingene i dag, fredag har du mulighet for å besøke kinoen på kystmuseet igjen på søndag.

Annonser

Les også