Solsnufesten på Hitra Helsetun fikk storfint besøk fra dagsenteret på Frøya i dag. De koste seg med Hitratur og gledet seg over lengre dager nå som sola snur. Fra venstre: Evy Werkland, Gunhild Sandø, Rolf Lassen, Solbjørg Stub, Berit Sivertsen og Erna Lassen.

Livsglede med kaffelars og vaffelsteiking på bålpanna

Markerte solsnudagen med bålkos og Frøyabesøk

Publisert: 21. desember 2018 15:12. Sist oppdatert: 22. desember 2018 21:21

Del på sosiale medier:

  • 114
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

I en kald sno var det godt at frivillige fra Lisvglede fra Eldre hadde fyrt opp på bålpanna og kokte kaffe, stekte vafler og pølser når mange av beboerne ved Helsetunet hadde tatt turen ut i vinterhagen fredag. De skulle markere at årets korteste dag snart var over og jammen fikk de hyggelig besøk fra trivelig Frøyværinger som hadde tatt turen over også.
- Nå gleder vi oss bare til lengre dager, og jula om noen dager sa Solbjørg Stub fra Frøya, godt påkledd i varmekjeledressen.

Annonser

Livsglede i hverdagen

Det ble fyrt godt på bålpanna, der Eldbjørg Broholm passa kaffekjelen, og Elisabeth Audestad sørget for varme pølser. Det var godt med en varm kaffetår i vinterkulden, og en liten matbit mens praten gikk mellom gamle bekjente. Malfrid Knutshaug trakterte vaffeljernet på pålpanna som hun aldri hadde gjort noe annet og nystekte vafler gikk unna på høykant blant de mange gamle som for anledningen var dresset opp med gode og varme vinterklær.

– Vi har det kjempefint her og det er litt koselig at det skjer noe, forteller Mary Nesset på 96 år godt inntyllet i varmekåpa for anledningen.

Aktivitør Rigmor Kristoffersen sørger for noen humorperler mens praten får livlig mellom beboerne. Mary Nesset (96) i midten synes det er trivelig med førjulsstund og koser seg sammen med Emma Grøtvik

Rigmor Kristoffersen som er aktivitør i Hitra kommune går med åpen latterdør der hun vandrer mellom hver enkelt og slår av en prat, så både smilet og latteren kommer fram.

– Vi har denne markeringen for å glede oss over at endelig snur sola igjen og vi går mot lengre dager. da er det godt å lyse litt ekstra opp på årets lengste dag , humrer Rigmor som i desember har hektiske dager med alle aktiviteter hun skal være med på.

Til og med Frøyværingene hadde tatt turen over fjorden

– Men dette er jo bare morsomt, sier hun i det hun skjenker en ny kopp kaffe til Mary. Og i dag er det jo ekstra stas med Frøyværinger som har tatt den lange turen over til oss, det setter vi veldig stor pris på sier Rigmor, mens de andre beboerne ved Helsetunet nikker  og sier seg enig om det. Trivelig med besøk, det synes alle.

Med fyr på bålpanna fra Livsglede for Eldre ble det både kaffelars og nystekte vafler. Fra venstre: Elisabeth Kjevik Audestad, Rigmor Kristoffersen, Malfrid Knutshaug og Eldbjørg Broholm.

De seks Frøyværingene som har tatt turen under Frøyfjorden setter pris på å bli invitert og har mye å fortelle om

– Vi sørget for at sola snudde først på Frøya, før vi tok turen gjennom tunnelen forsikrer Solbjørg Stub og Erna Lassen, men nå er den på rett vei her på Hitra og humrer de videre.

Mens vaffelrøra minker betraktelig ute ved bålpanna og Malfrid sørger for at de siste vaflene blir lagt på fat, blir det både juleklemmer og gode hilsninger på veien hjem fra alle de hyggelige beboerne som i dag var samlet rundt kaffekanna og hyggestunda ved Helsetunet.

Nå skal vi feire ei skikkelig god jul og kose oss i dagene som kommer var den samstemte beskjeden i det vi forlot dem og de så mot lengre og lysere dager.

Annonser

Les også