Disse to båtene var involvert i ulykken lørdag kveld. Den røde (pilen til høyre) ble påkjørt og veltet, mens den hvite til venstre er den som kjørte på. Søndag tas det nye avhør av de involverte opplyser politiet

Nye avhør i dag etter at den mistenkte føreren påstod han ikke kjørte båten

Mistanke om promillekjøring etter båtulykke lørdag

Publisert: 14. april 2019 12:42.

Del på sosiale medier:

  • 14
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det var to personer som havnet i sjøen ved småbåthavna ved Sveneset i Barmfjorden lørdag kveld. En far i førtiårene og en mindreårig sønn havnet i sjøen etter at båten de var ombord ble påkjørt av en annen båt som kom i stor fart mot dem. Det ble tatt promilleprøver og politiet vil gjennomføre flere avhør i dag etter at det ble registrert promille på føreren i midten av tjueåra.

Annonser

Ulykken skal ha skjedd ved Sveneset like ved småbåthavna der. En melder som observerte ulykken fikk varslet helse og politi som begge er ankommet stedet sa operasjonsleder Jan Tore Tiltnes i Trøndelag Politidistrikt lørdag kveld.

– Vi fikk inn melding om at en person var havnet i sjøen, men at de hadde fått denne opp på land. Ambulanse ankommet stedet og politi har avhør på stedet med de to førerne som kjørte båtene, forteller Tiltnes.

Mistanke om promille

Det ble tatt utåndingsprøver av båtførere lørdag kveld, og båtføreren i midten av tjueåra, som kjørte inn i den andre båten er mistenkt for promillekjøring. Han skal i følge politiet ha hatt høy fart forut for ulykken og ved sammenstøtet med den andre båten der de to fornærmede befant seg.

– De to ombord i båten, far og sønn, havnet i sjøen, men ble raskt tatt opp på land. Grundigere avhør av de involverte partene er planlagt i dag, sier operasjonsleder Bjørn Handegard i Trøndelag politidsitrikt.

– Det er en åpen hurtiggående båt med mange personer ombord som kjørte inn i den mindre båten med to personer ombord, slik at denne kantret, forteller operasjonsleder Handegard.

Den antatte føreren av båten som kjørte inn i den andre båten har i etterkant benektet at han førte båten. En promilletest tatt på stedet viste høyere promille enn tillatt, og han ble tatt med videre for å avgi blodprøve.

På grunn av at flere av personene var påvirket av alkohol vil vi fortsette med avhørene i dag, opplyser Bjørn Handegard

Les også