Ungdomsskoleelevene Kristian Antonsen (10b), Vilde Sollie Sørensen (9b), Oddvar Glørstad (9b) og Maximillian Lie Rønningen (10c) er fire av de 300 elevene som har bidratt til å vise fram "Mitt Kystparadis" i kunstutstillingen som ble ¨åpnet påSandstad denne uka.

300 elever har skapt sitt eget univers

«Mitt Kystparadis» har gjenoppstått på Sandstad

Publisert: 2. mai 2019 12:00.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Å holde trådene samlet når tre hundre elever fra 1. til 10. trinn skal skape sitt Kystparadis har vært en krevende oppgave for de fem lærerne ved Kunst- og håndverk på Fillan skole. Her har hver enkelt bidratt med sitt eget forslag som denne uka ble presentert som et felles budskap på hvordan våre barn og ungdommer opplever Hitra i verden i dag.
- Vi har tatt utgangspunkt i temaet Hitra og mitt Kystparadis og laget ting vi forbinder med det, slik at vi har satt det sammen til en helhet, sier niendeklassingen Vilde Sollie Sørensen som er en av de som har bidratt.

Annonser

Det var i fjor høst Fillan skole ble utfordret fra Kystmuseet til å lage en utstilling som skulle vises i museets lokaler i Fillan. Oppdraget var klart og det var satt begrensinger på hvor mye plass de kunne disponere. Etter tre måneders jobbing på skolen der de har jobbet på tvers av klassetrinn og samarbeidet i grupper kunne endelig utstillingen åpnes i lokalene på Fillan i desember. Nå er det hele flyttet til Kystmuseets lokaler ved hurtigbåtterminalen på Sandstad, der den har fått en sentral plass blant reisende til og fra Kystparadiset Hitra.

Bak de unge kunstnerne står kunst og håndverklærerne på Fillan skole Galina Aukan, Andrea Kalvatn, Grete Hammer, Beatriz Grøntvedt og Tina Viola Jørgensen.

– Alle elevene fra 1. til 10. trinn har jobbet med utstillingen siden skolestart og fram til utstillingsåpning før jul. Det ble en del press på slutten, og det er ekstra artig at utstillingen nå lever sitt eget liv her på Sandstad. Det blir nesten en vandreutstilling som nå er tilgjengelig for et stor publikum, forteller Galina Aukan som er godt fornøyd med innsatsen til elevene. Sammen med Grete Hammer og Beatriz Grøntvedt er de alle tre her på Sandstad under åpningsdagen.

Se stor bildekavalkade fra åpningsdagen

– Det har vært lærerikt og vi har hatt mye gjenbruk av materialer forteller Vilde om prosessen med å lage den store utstillingen.  Vi tenkte først ut ideer og ting vi forbandt med Hitra og kysten, skisserte dette og satte det hele sammen til en felles presentasjon som skulle ferdigstilles, sier Vilde.

– Vi har brukt litt av det vi har lært i naturfag, samfunnsfag og andre fag på skolen også skyter Oddvar Glørstad inn., og vi har under arbeidet vært en del innom Kystmuseet og fått litt inspirasjon sier Maximillian.

Under den «nye» åpningen av utstillingen i terminalbygget på Sandstad var elevene representert med hele elevrådet og både rektor Hege Østmark og kommunalsjef for oppvekst, Gunn Røstad til stede og kastet glans over utstillingen.

– Det er flott å se hva dere har fått til, og selv om den har stått i Fillan oppdager jeg nye ting hver gang, sier en stolt rektor Hege Alica Østmark i det hun åpner utstillingen. I og med at den står her, midt blant der folk vandrer til og fra håper jeg mange stikker innom og ser på den sier hun. At dere har laget deres Kystparadis av Hitra her kan dere være skikkelig stolt over å presentere, sa hun til de ivrige ungdommene som brukte store deler av dagen på egen utstilling og spennende quizoppgaver før de dro tilbake til skolen.

Også oppvekstsjefen i Hitra kommune, Gunn Røstad, gratulerte elevene og syntes det er så bra å se at de engasjerer seg. Fortsett med det, mente hun før hun overleverte blomster til elevrådets leder som et symbol på godt utført arbeid og stort engasjement som blir satt pris på.

 

 

Annonser

Les også