Ola Sirus Skjåk-Bræk har lagt seg i hardtrening etter at han overtok sitt sjette spisested i øyregionen.

Mye folk på Hopsjøbrygga første åpningshelga

Publisert: 23. september 2019 13:39.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Væreier Ola Sirus fra Ansnes Brygger går ei hektisk tid i møte etter at Hopsjøbrygga åpnet som hans sjette spisested i helga. Nå har han lagt seg i hardtrening.
- Vi må si oss rimelig fornøyd etter helga forteller markedsansvarlig Venke Glørstad. Det var fullbooket til lørdagens spare-ribsaften og mye folk på festen, og nå planlegger vi nye arrangement utover høsten, sier Glørstad.

Annonser

Fullbooka brygge

De nye driverne var spent i forkant av helgas åpning. Det ble invitert til spare-ribsbuffet på lørdag og fest på kvelden der det var mulig  få rørt på dansefoten. Søndag var det en innholdsrik buffet med både kaldretter og varmretter som f.eks. krabbe, sjøkreps, blåskjell, laks, svinenakke, bacalao, viltgryte, spareribs, kylling og kake og hvit sjokolademousse. Og folket kom strømmende til forteller Venke Glørstad.

– Vi torde ikke ta imot flere bestillinger på lørdagens spareribsbuffet, sier hun. Det var mange som kom med bordbestillinger i siste liten, men vi hadde satt en grense på hundre og det skapte fullt kjør og god stemning på brygga. Etterpå var det livemusikk i bryggas andre etasje og her solgte vi rundt 115 billetter. Det sier vi oss godt fornøyd med, og det så ut som folk trivdes og koste seg med litt aktivitet på brygga igjen, forteller hun i dag mandag.

I følge Glørstad var det bra besøk på middagsbuffeten på søndag også, men bordbestillingene var det ikke så mange av. Det er lenge siden det var nødvendig å bestille bord på søndagsmiddagen, men vi fikk plass til alle etter hvert som de kom.

Planlegger flere arrangement i helgene fremover

Hele gjengen fra Ansnes Brygger som skal drifte det gamle Traktørstedet på Hopsjø, stortrivdes og har brukt den første helga til å bli bedre kjent med inventar og utstyr på brygga. Etter hvert legger de opp til jevnlige arrangement med ulike tema utover høsten og vinteren og håper det fortsatt vil samle folk på den ærverdige Hopsjøbrygga.

– Til helga er det sluttet lag med feiring av 30-årsjubileet for Hopsjø. Da skal vi sørge for traktement sier Venke, men allerede 12. oktober kjører vi på med en lokal vri på den populære «Kokkens utvalgte». Da inviterer vi til en gourmetkveld med mat og drikke i fokus under temaet «Høst på Hopsjøen». Da skal vårt kokketeam sette sammen det mest utsøkte av kortreist og «vill» mat slik at det blir en festaften for alle gjestene som tar turen. Vi gleder oss og tror atmosfæren på Hopsjbrygga skal gi en ekstra spiss på kvelden, forteller Glørstad som har mer å by på.

Mat vil ha stort fokus utover høsten, og i tillegg til kokkens utvalgte blir det både sushi-aften, julebord og andre temakvelder. I følge Ola Sirus selv er han åpen for innspill og det var kommet inn forslag på både «gammelsalta seiaften» og lufiskkvelder, så får tiden vise. I tillegg til god mat og drikke, satser de nye driverne også på kulturinnslag med standupshow og litt annerledes underholdning i tillegg til dansemusikk på enkelte lørdagskvelder.

– Det er bare å følge med på våre facebooksider og annonser sier markedsansvarlig Venke Glørstad som setter stor pris på den varme mottakelsen de fikk i åpningshelga.

Les også