Jørgen Olsen er innleid fra Tobb som lokal oppfølgingsmann/byggeleder på prosjektet. Han forteller om god framdrift.

Begge blokkene gjøres ferdig samtidig

– Nå er det klart når de første kan flytte inn i Tobb-leilighetene

Publisert: 3. januar 2019 10:47.

Del på sosiale medier:

  • 91
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

De siste månedene har de to boligblokkene som Tobb bygger ved Storhaugen, like ved Europris og Mediehuset, reist seg jevnt og trutt.
- Nå går byggearbeidene i sluttfasen og det er opp til 40 anleggsfolk i arbeid på hele anlegget nå sier Jørgen Olsen i det han viser oss rundt.

Annonser

Solgt 23 av 33 leiligheter

Det var for over to år siden de første tegningene ble vist fram på Hitra og mange tegnet seg allerede da for ny leilighet i borettslaget som blir opprettet i regi av Tobb. Oppstarten fikk en litt trøblete start, da det ble lagt inn klager fra naboer som ikke ønsket en så høy bygningsmasse og med den planlagte veistruktur. I utgangspunktet var det planlagt tre separate boligblokker og oppstart var avhengig av at man fikk forhåndssolgt nok leiligheter.

Etter hvert ble det klart at det var stor interesse for prosjektet og Tobb besluttet å sette i gang byggingen av blokka A og B, de to nærmest Mediehuset. Den siste blokka er satt på vent inntil man ser hvordan salget av leilighetene i de to første går unna. I løpet av 2018 har det blitt tegnet kontrakter på 23 leilighetssalg, 13 i blokk A og 10 i blokk B.

De leilighetene som er merket med rød er solgt. De blå/grønne er ledige.

 De første får flytte inn i mars

Like før jul kunne Tobb gi den gledelige beskjeden til de som har ventet på innflytting at den vil starte opp i mars måned. Omtrent to uker før innflytting vil beboerne få komme på befaring for å se på sluttgodkjennelse av sin egen leilighet og den enkelte beboer får da tildelt nærmere innflyttingsdato opplyser eiendomsutvikler Ole Jermstad i Tobb.

– Fremdriften på byggearbeidene har vært bra i høst. Nå er malerne er i full gang, parkettlegging og kjøkkenmontasje er påstartet. Det samme er utvendige arbeider for å klargjøre til overtagelse. Beplantning etc., blir tatt så fort det blir vår, forteller han til Hitra24.

– Alle kjøpere blir tilbudt en ferdigbefaring ca to uker før overtagelse, der det er mulig å få se sin leilighet, sier Jermstad.

Utenfor alle leilighetene blir det store terasser, flere overbygd. Jørgen Olsen forteller at de ikke har møtt på spesielle problemer under bygginga.

Ferdigbefaringene blir fra uke 7 og overtagelsene blir fra uke 9 opplyser Tobb. Det er nå 10 ledige leiligheter i prosjektet og det vil nå bli enklere for boligkjøpere å få se på leilighetene etter hvert som de er ferdigstilt. Er

– Før ferdigbefaringene vil det bli avholdt et innflyttingsmøte for alle kjøpere der vi vil informere litt nærmere om innflyttingen, sier eiendomsutvikler Jermstad i Tobb.

Jørgen Olsen som har fulgt byggingen tett her ute forteller at arbeidet har gått fint og at de ligger godt an etter planen. Arbeidet med å steinlegge garasjeanlegget starter i disse dager, og det er full framdrift på ferdigstillelse av kjøkken og malerarbeider. Når leilighetene er klare for overtakelse vil dette bli et veldig attraktivt boområde mener Olsen i det han viser oss utsikten fra flere av leilighetene.

Annonser

Les også