KN Kranservice og Geir Knutshaug var første kjøretøy gjennom den nye veistrekningen, mens en liten forsamling sjekket at alt gikk greit for seg.

Enkel markering da nyveien forbi Krokstadøra åpnet klokka 10

Nå er veien til byen 1,9 kilometer kortere

Publisert: 21. desember 2018 10:54.

Del på sosiale medier:

  • 345
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Det var ingen jubelrop og korpsmusikk som markerte åpningen av den nye veistrekningen forbi Krokstadøra i dag klokka 10. Kald vintersno og et fåtall mennesker fra entreprenør og Vegvesen var stilt opp da Snillfjordordfører John Lernes sa noen velvalgte ord før første bil kunne slippes gjennom. En ny æra for Lakseveien er årets julegave fra entreprenøren.

Annonser

Åpner 10 måneder før tiden

Det har gått utrolig bra med arbeidet med å få ferdig veien som nå går utenom dagens kommunesenter i Snillfjord kommune, Krokstadøra. Egentlig skulle ikke denne strekningen være klar før om ti måneder, men med god framdrift fra entreprenøren Bertelsen & Garpestad og Statens Vegvesen har de forsert både Bergselvbrua laget Ålitunnelen og smyget seg oppi dalsiden overfor Krokstadøra mot Snildalsli og anlagt en utrolig fin veistrekning.

Kontrakten på denne strekningen har vært inkludert bygging av 3,7 kilometer med ny fylkesvei og tilhørende lokalveier mellom Snildalsli og Berg der vi kommer på når vi kjører fra Hitra. I arbeidet har som sagt den nye Ålitunnelen på 120 meter også inngått, samt forseringen av Bergselva med ny bru på 148 meter. Tunnelen er ikke lyssatt ennå, men dette vil, bli gjort på nyåret forteller byggeleder Jostein Karlsen i Statens Vegvesen. Vi må derfor regne med noen dager der vi må kjøre om Krokstadøra igjen når dette skal utføres forteller Karlsen til Hitra 24.

Første kjøretøy gjennom klokka 10

Etter at ordfører John Lernes hadde en enkel tale før Vegvesenet kunne slippe gjennom første kjøretøy ble det åpnet i begge ender av veien slik at den nå er åpen for alminnelig ferdsel og vi alle har fått 1,9 kilometer med kortere vei når vi kjører innover.

Les også: Se status på prosjektet før åpning fredag

Etter at entreprenøren Bertelsen & Garpestad flyttet kjøretøyet som sperret veien, var det KN Kranservice med sjåfør Geir Knutshaug første kjøretøy i ordinær trafikk over nyveien forbi Krokstadøra.

– Dette var bare herlig, og det er en kjempefin vei som er ordnet sier Geir Knutshaug etter å ha kjørt strekningen. Nå er det bare å glede seg til resten av veien er ferdig, for dette blir bra for alle oss som kjører ofte her, sier yrkessjåføren som er ofte forbi her.

Ingen stor markering i dag, men Statens Vegvesen regner med at det blir en større markering til våren når alt med denne strekningen er ferdigstilt.

Vi gratulere alle med årets samferdselsjulegave.

Les også