Berit Haugen Lundby (tv) er godkjent som stedfortreder for Ida når Pikene på Torget er innvilget skjenkebevilling fra fredag.

Utvider tilbudet

Nå kan du få et glass vin til maten når «pikene» serverer

Publisert: 21. juni 2019 12:34.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Daglig leder Ida Karoline Broholm (th) ved "Pikene på Torget" kan fra fredag servere et glass vin til maten, eller en kald øl om gradestokken lokker gjestene til uteterassen. Torsdag innvilget kommunestyret skjenkebevilling med alle rettigheter til kafeen.
- Vi kommer i hovedsak bare til å skjenke øl og vin i tilknytning til matserveringen, forteller Ida som også fungerer som skjenkebestyrer.

Annonser

Utvider tilbudet

Pikene på Torget opplever en vekst og at stadig flere finner veien inn i de nye lokalene de flyttet inn i for over et år sidenetter at huseieren Frøya Eiendom pusset opp deler av HitraTorget og ga rom for både en stor og innholdsrik kafe som har møte- og selskapsrom i tilknytning til dette lokalet. Tidligere i år ble det også bygd opp en uteterasse over inngangspartiet til Rema 1000 og her er det mange gjester når sola og finværet kommer fram.

Nå håper Ida Karoline Broholm at de skal gi kundene et enda bedtre tilbud etter at de søkte om skjenkebevilling for øl og vin. Kommunestyret innvilget derimot bevilling med alle rettigheter, det vil si at Pikene på Torget også kan skjenke sterkere saker om de ønsker.

– Vi er først og fremst en kafe med et stort utvalg av kaker og småretter. Enkelte ganger er det gjester som ønsker seg et glass vin til, eller når varmen kommer frister kanskje en kald og leskende drikke, sier Broholm som også er selskapets skjenkebestyrer.

Skal dere starte brennevinsservering og nå som dere kan by på det?

– Nei, vi søkte heller ikke om det, men fikk vel det fordi alle bevillingshavere får de samme rettighetene og må forholde seg til det. For oss er det uproblematisk, vi ønsker kun å ha øl og vin i vårt daglige tilbud, men det kan jo for eksempel ved julebordsselskap være enkelte som ønsker et glass akevitt til juleribba, nå kan vi gi det også, selv om det nok vil bli i begrenset omfang, forteller Ida Broholm som også er medeier i kafeen.

Må søke på nytt neste år

Bevillingen er gjort gjeldende fra fredag 21. juni og varer fram til 30. juni neste år. Da går alle bevillinger ut og søknader skal behandles i det nye kommunestyret som velges til høsten. Bevillinger følger kommunestyreperioden og må behandles på nytt seinest 30. juni året etter at nytt kommunestyre er valgt.

Annonser

Les også