Servicevert Vigdis Øien i Hitra kommune står klar for å ta imot stemmegivere som ønsker å avgi tidligstemmer til høstens kommune og fylkestingsvalg.

Nå kan du legge din stemme i valgurnen

Publisert: 8. juli 2019 14:16.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Hvis du vet du er bortreist på valgdagen eller i perioden for forhåndsstemmegiving som starter 12. august kan du allerede nå gi en såkalt tidligstemme på det partiet du ønsker å gi din stemme.
- Vi har åpent i servicetorget på kommunen der folk i egen kommune eller andre kommuner kan velge blant godkjente lister og gi sin tidligstemme, sier servicevert Vigdis Øien til Hitra 24.

Annonser

Er du folkeregistret i en annen kommune enn Hitra, må du huske å forhåndsstemme, og allerede nå kan du avgi din stemme for en annen kommune eller bosted ved å stikke innom servicetorget på Hitra kommune. Her kan du stemme på parti, men ikke få tilgang til hele valglisten med kandidater. Det kan du først når forhåndsstemmegivingen starter 12. august. Den varer frem til fredag 6. september.

Forhåndsstemmer – hvordan, når og hvor

Du må ta med legitimasjon når du skal forhåndsstemme. Tar du med valgkortet, sparer du tid. Først går du inn i avlukket og bretter seddelen/sedlene, deretter til registrering.

Forhåndsstemmingen starter mandag 12. august. I Hitra kan du forhåndsstemme på disse stedene, mandag 12. august til og med fredag 6. september:

Hitra rådhus, mandag – fredag kl. 09.00 – 15.00

Hitra bibliotek, her kan du stemme i bibliotekets ordinære åpningstid, mandag – fredag 10.00 – 17.00, og lørdag 10.00 – 14.00

Forhåndsstemmeperioden avsluttes fredag 6. september kl. 15.00.

– Alle kan komme innom oss for å avgiforhåndsstemme, men på selve valgdagen må du stemme i den kommunen du er manntallsført, sier Vigdis Øien. Har du ikke mulighet for å stemme i hjemkommunen din på valgdagen er det derfor viktig at du får avgitt din forhåndsstemme før den 6. september.

Annonser

Les også