Hjorten vil bli øyregionens desidert største kjøpesenter

Nå kommer andre etasje

Publisert: 12. juli 2018 13:01. Sist oppdatert: 13. juli 2018 10:35

Del på sosiale medier:

  • 129
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Takket være en ny framoverlent eier som vil utvikle, blir Hjorten kjøpesenter nå både større og bedre enn noen gang, sier senterleder Ole Kristoffersen.

Annonser

Ny framoverlent eier

Første juni kom Stiftsstaden inn som ny eier av Hjorten kjøpesenter i på Hitra. Høyem beskrives av senterlederen som en framoverlent ny eier, med store ambisjoner for senteret som først så dagens lys allerede i 2003.

– Den nye eieren har ei målsetting om å gjøre Hjorten kjøpesenter til øyregionens største og beste kjøpesenter. Første ledd i en omfattende ombyggingsprossess er en ny etasje som strekker seg over hele det allerede eksisterende bygget.

En komplett ny etasje

Den nye andre-etasjen vil romme nye butikker og samtidig gi mer plass til de eksisterende butikkene som trenger kapasitetsøkning. Noen omrokkeringer blir det av eksisterende butikker og nye kommer til. I forbindelse med oppbyggingen av en ny andreetasje planlegges det også rullebånd eller rulletrapp.

– Aller helst vil vi ha rullebånd, da kan kundene ta med seg handlevognene på hele kjøpesenteret, men det krever mer plass. Dette vil bli avklart i planleggingsfasen som pågår nå, forklarer senterlederen.

– Coop har doblet omsetningen sin, og har med dette også behov for mer plass. De har ønsket seg 500 kvadratmeter til, og med den nye etasjen vil vi som senter kunne gi dem dette, sier senterleder Ole Kristoffersen.

I gang med å kontrollere senterets bæreevne

Så langt har arkitekter begynt å tegne skisser over hvordan den nye etasjen vil bli seende ut. Så fort skissene er klare og bæreevnen på senteret er avklart, vil flere steg i byggeprosessen komme suksessivt. Behovet er det imidlertid ingen ting å si på, for i følge senterleder Kristoffersen har allerede flere aktører meldt interesse for de nye butikklokalene.

– Det er godt som senterleder å ha fått en eier som ser mulighetene for å utvikle Hjorten kjøpesenter til å bli øyregionens ikke bare største, men også beste kjøpesenter. Arbeidet gjør vi i tett samarbeid med Hitra kommune, for det er viktig å ha en god dialog med kommunen omkring dette, ikke bare om kjøpesenteret, men også om kommunesenterets fremtidige utvikling. Hjorten kjøpesenter har nå fått en eier som er særdeles framoverlent, noe senterleder og leietakere setter stor pris på, avslutter Ole Kristoffersen til avisa Hitra 24.

Tar bort en flaskehals for varelevering

Hjorten kjøpesenter har startet ombyggingen for vareleveranser på siden mot legekontoret og helsetunet.

– Her vil nå få bort problemet med at store kjøretøy har stått ut i veien og sperret, og vareleveringen vil bli parallellt med veien. Det er viktig for spesielt Coop og Vinmonopolet har mange og tunge leveranser. Ferdigstillelsen av dette vil bli på høsten, sier en entusiastisk senterleder som gleder seg til å få bygd ut Hjorten kjøpesenter til å bli det største og beste senteret på Hitra og Frøya ifølge han selv.

 

Annonser

Les også