Ennå ikke klart med ny på Orkanger - du må helt til byen

Nå legges den lokale passkiosken ned

Publisert: 25. februar 2020 9:48.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Vigdis Lervik ved lensmannskontoret på Hitra kan ikke lenger utstede pass fra passkiosken på Fillan etter helga. Passkiosken som skulle stå klar på Orkanger for å overta denne oppgaven står ennå ikke klar. Det lokale lensmannskontoret melder også om nye åpningstider fra uka av.

Det har lenge vært kjent at en rekke passkontorer og passkiosker rundt omkring i Norge ville bli nedlagt når de nye passene og sikkerhetskravene for utstedelse skulle iverksettes. Hitra har vært ett av stedene som ville miste sin passkiosk. Nå melder politiet på Hitra at dette er den siste uka de utsteder pass her lokalt. Fra helga er det helt slutt på dette.

Orkdal passkiosk ikke klar riktig ennå

– Fra og med 1. mars  blir passkiosken ved Hitra lensmannskontor dessverre lagt ned. Det innebærer at nærmeste mulighet for passbestilling blir Orkdal lensmannskontor, skriver politiet i sin første melding.

Men så viser det seg at passkiosken i Orkdal ikke vil stå ferdig før om en måneds tid på grunn av ombygging. Dermed må øyværingene dra til Heimdal Politistasjon eller Trondheim Politistasjon som er de nærmeste enhetene som utsteder pass fra neste uke. Passkiosken i Orkdal vil være klar for å ta imot passkunder fra 1. april. Nye åpningstider på Hitra lensmannskontor vil bli to dager, mandag og onsdag mellom klokka 10 og 14, melder det lokale politiet.

Et kostbart prosjekt

Det ble allerede i 2018 bebudet en nedjustering av antall passkiosker, men det var usikkert om Hitra-kiosken ville forsvinne da. Det ble allerede i 2007 beregnet at investeringsbehovet ville komme på 14 millioner kroner, i 2014 var beregnet prislapp 218 millioner kroner og i sommer er anslått sluttpris på nesten 600 millioner kroner.

Nå er det klart at for den summen får de etablert kun 77 passkontorer, og 64 passkiosker, Hitra ble ett av stedene som mistet sin passkiosk og til helga er det helt slutt.

Les også