Nå river de opp fortauet foran Hjorten kjøpesenter

Publisert: 9. september 2019 11:36.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

KN Entreprenør startet mandag morgen opp med å fjerne deler av gangarealet foran Hjorten kjøpesenter. Nå gjøres det klart for envegskjøring lenger opp i Sentrumsgata og vegen foran kjøpesenteret blir utvidet med litt over en meter slik at bilene kan passere bedre. Men parkeringsplassene foran Hjorten forsvinner.
- Vi regner med å være ferdig med arbeidet i løpet av tre ukers tid, forteller karene fra KN Entreprenør som håndterer gravemaskina med sikker hånd.

En del av sentrumsplana

Det har vært jobbet i lang tid med å endre kjøremønster i Fillan sentrum. Målsettingen er å få en sikrere kjøreveg i sentrumsgatene og det vil derfor bli envegskjøring foran Sport 1 opp det gamle bakeribygget der det i disse dager bygges om til nye salgslokaler for elektrobutikk, byggtorg og spisesteder.

De syv parkeringsplassene foran Hjorten kjøpesenter blir fjernet og det vil bli et utvidet gangareal i dette området. Vegen forbi kjøpesenteret utvides med 1,25 meter slik at kjøretøy letter kan passere når de kjører inn eller ut av den store parkeringsplassen mellom Hjorten og hovedvegen.

Kan bli korttidsparkering på 3 timer

Etter det Hitra24 forstår vil det bli en diskusjon om innføring av begrenset parkeringstid på tre timer på denne parkeringsplassen. Det er kommunestyret som vil behandle dette i løpet av høsten og ta den endelige bestemmelse.

– Vi har avgitt grunn vederlagsfritt foran Hjorten kjøpesenter for at kommunen skal få utført dette arbeidet forteller senterleder Ole Kristoffersen i Hjorten Kjøpesenter. Vi er blitt lovt at arbeidet skal være ferdigstilt i løpet av september og senterets kunder får framover benytte seg av felles parkeringsplass foran her, sier han til Hitra 24.

Les også