Prosjektleder Trygve Dybdahl og rådgiver Audun Liland i Hitra kommune er klare for å sette i ladekontakten på elbila.

Monterer ladestasjoner etter spleiselag

Nå skal du slippe ladeangsten når du kjører el-bil

Publisert: 16. mai 2019 14:56.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Audun Liland i Hitra kommune bekrefter at det er oppnådd enighet mellom kommunen og Fortum Charge & Drive som skulle etablere ladestasjoner for el-biler i Fillan sentrum.
- Mandag starter arbeidet med montering av ladepunkt og stasjon på parkeringsområdet foran Hitra rådhus, forteller Liland. Etter knute på tråden ei lang stund med ladeleverandøren har partene nå fått i stand en avtale.

Annonser

Det var allerede tenkt at ladestasjonen skulle komme på plass i fjor, men etter uenighet om kostnadene rundt drifta ble det knute på tråden mellom kommunen og Fortum Charge & Drive.

– Vi har nå landet en avtale som alle parter kan leve med forteller rådgiver Audun Liland og prosjektleder Trygve Dybdahl i Hitra kommune. Fortum kom oss i møte og signaliserte at de ønsket å være til stede her på Hitra og de har stor tro på at dette skal dekke et behov, forklarer Liland.

Mandag er selskapet klar for å starte monteringen av ladestasjon, der det i første omgang vil bli fire ladepunkter, der to av ladepunktene er såkalte hurtigladere. Ladestasjonen vil komme like ved fv714 på dagens parkeringsplass for Hitra kommune, godt synlig for alle besøkende.

– Dette skulle kommet på plass tidligere, og vi har hatt utrolig mange som har mast på oss og etterspurt dette, sier Liland. Vi har jobbet med kostnadsfordelingen på etablering og drift, og når det gjelder etableringen er det en tredeling mellom Fortum, Enovatilskudd og Hitra kommune. Når det gjelder driften er det Fortum som vil stå for dette, oppklarer Liland mens han og Berdahl viser oss hvor den nye ladestasjonen vil komme godt synlig i Fillan.

Dette er den første kommersielle laderen i øyregionen og når den står ferdig til å settes id rift i mai, vil den tilby lading for alle typer elbiler. I forbindelse med etableringen av ladestasjonen inne på parkeringsplassen for kommunen vil denne bli redusert og de aktuelle plassene vil være forbeholdt for de som benytter seg av ladetid.

Elbilistene kan benytte ulike betalingsmetoder ved lading, alle ordninger som Fortum bruker på sine andre anlegg i dag. Tidligere har samme selskap utplassert ladestasjon ved rådhuset i Snillfjord kommune på Krokstadøra. Nå vil nok flere kjøre strake veien til Hitra og lade i Fillan og ladeangsten vil forhåpentligvis forsvinne.

 

 

Annonser

Les også