Nektet for å ha kjørt for fort

Nektet først – innrømte det til slutt – så kom straffen

Publisert: 15. juli 2019 16:01.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Den unge bilisten var på vei på jobb til Frøya da han ble stanset i en laserkontroll ved Stråmyra på Dolmøya. Etter å ha blitt målt til 117 km/t i 80-sonen måtte han gi fra seg førerkortet, noe som han nektet på og nylig måtte han møte i retten for å få dommen. Også her nektet han for å ha kjørt for fort, men til slutt erklærte han seg skyldig. Da kom også den endelige dommen.

Annonser

Nektet for å ha kjørt så fort

Det var seint en søndagskveld i midten av april politiet hadde en laserkontroll i Dolmøya-området etter en svært hektisk helg med mange førerkortbeslag. Her kom den unge mannen i begynnelsen av 20-åra kjørende forbi en annen bil på vei mot tunnelen før han skulle på jobb på Frøya. På stedet er det fartsgrense på 80 km/t, men politiet logget han inn på 117 km/t, noe som tilsier førerkortbeslag. Bilisten som også er yrkessjåfør, nektet førerkortbeslag da han ble tatt, og erklærte seg ikke skyldig da han nylig møtte i Fosen Tingrett for fartsovertredelsen.

Her hadde påtalemyndigheten lagt ned påstand om ei kraftig bot på 13.800 kroner, tap av førerrett i tre måneder og idømmelse av sakskostnader etter rettens skjønn.

Den tiltalte mannen møtte uten forsvarer, men etter å ha fått framlagt bevis og hørt vitneavhør erklærte han så på slutten av rettsmøtet skyldig etter tiltalen.

I følge rettsdokumentene gjorde han en forbikjøring like før tunnelen og han fulgte ikke med på speedometeret da han kjørte forbi og ble målt til 117 km/t. Målingen ble gjort med laser og politiet la fram dokumentasjon og sikkerhetsmålinger som retten la til grunn da de ikke var i tvil om at den unge sjåføren hadde kjørt i minst 117 km/t. De fant heller ikke noen formildende omstendigheter da bilen som ble forbikjørt hadde en registrert fart på 77 km/t.

Ingen formildende omstendigheter

Tiltalte oppga å ha ei årslønn rundt seks hundre tusen, og retten fant ut at det heller ikke var noen grunn til å gi en lavere bot enn de fastsatte satsene for slike fartsoverskridelser. De fastsatte derfor boten til 13.800 og fastholdt en tapstid på tre måneder for førerkortet. Reelt sett ville det bety at tiltalte ville få tilbake førerkortet fire dager etter domsavsigelsen.

I tillegg ble den tiltalte ilagt tre tusen kroner i saksomkostninger etter rettens skjønn.

 

Les også