Det er to ungdommer som topper SVs kommunestyrevalgliste til høsten. 25-åringen Erlend Broholm (tv) topper lista og får med seg 18-åringen Marit Fjeldvær på andreplass.

SV med ungdommelig liste

Nok en Broholm på topp i politikken – denne gangen Erlend og SV

Publisert: 3. februar 2019 16:30.

Del på sosiale medier:

 • 276
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Print Friendly, PDF & Email

Hitra SV har avholdt sitt nominasjonsmøte sist fredag sammen med årsmøtet. Olav Athammer gikk av som leder av lokallaget, men blir med i styret fortsatt, og det blir store endringer i kommunestyret der ungdommen topper lista til Sosialistisk Venstreparti.
- Det har vært meget lett å få på plass listekandidater og den endelige lista består av en fin blanding av kjønn og alder, oppsummerer Athammer.

Annonser

I dag har SV en fast representant i kommunestyret med Hilde Jørgensen. Hun sitter også i formannskapet i inneværende periode, men har bestemt seg for å ikke være med i kommende periode.

– Nominasjonskomiteen har imidlertid jobbet godt og fått på plass ei godt sammensatt liste synes avtroppende leder Olav Athammer.

Han ble også utskiftet som leder i lokallaget etter eget ønske og det nye styret for SV på Hitra er:

Geir Tore Mosand ble valgt som ny leder. Han fikk med seg May Lene Arnø, Erlend Broholm, Gunn Irene Edvardsen, Bjørg Brasøy og Olav Athammer i det nye styret.

Broholm topper nominasjonslista

Erlend Broholm topper nominasjonslista til SV. Både hans søster Ida Karoline og mor Eldbjørg sitter i dagens kommunestyre, henholdsvis som ledere av oppvekstkomite og varaordfører for Ap. Nå er det Erlend som også engasjerer seg i lokalpolitikken, men for SV.

– Mine kampsaker er miljø, solidaritet og skole, noe som vil gjenspeiles i min lokale politikk forteller Erlend til Hitra 24 etter å ha blitt valgt.

Broholm har studert teater i England i tre år der han tok bachelorgrad i skuespill ved University of Wales, Trinity Saint David i Carmarthen, Wales og for tiden tar han årsstudium i engelsk for 5-10. trinn ved Nord Universitet, campus Levanger. Nå satser han på å komme hjem til Hitra og fortsette som lærer.

Etter nominasjonsmøtet har SV offentliggjort topp fem, resten av lista må de sjekke ut litt før de offentliggjør den i følge Athammer.

De fem øverste på valglista til Hitra SV er:           1

 1. Erlend Broholm, 25 år
 2. Marit Fjeldvær, 18 år
 3. Ole Eide, 31 år
 4. Bjørg Brasøy, 72 år
 5. Frode Hermansen, 50 år.

 

Annonser

Les også