Foreløpig er det bare prøvebilder på skjermene i bussen, men i kveld styres alle kamera herfra før de sendes ut på nettet og inn i de tusen hjem.

Toppidrettsveka preger store deler av Hitra

NRK med direktesendt kjempeproduksjon når Northug og Co skal gå i kveld

Publisert: 22. august 2019 14:31.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Sjefsproducer Ola Fagerheim i NRK lover en feiende flott TV-produksjon når kamerateamet hans går på direktesendt tv i kveld. Da skal 10 kameraer følge skiløperne med Petter Northug og Klæbo i spissen når startskuddet går fra Fillan i kveld, mens de skal passere sentrum, Eid, Knarrlagsund og til Ulvan før de snur og tar veien tilbake om Ansnes.
- Alt ligger til rette for en kjempefin kveld og jeg håper folk kommer og heier langs løypa når vi følger løperne, sier den rutinerte produceren bare timer før de går på lufta.

Annonser

Selve sentrumsområdet i Fillan er avsperret for kjøretøy fra i dag formiddag og vil være avstengt til etter sending klokka 22. Arrangøren håper likevel folk kommer ned til sentrum, tar med flagg og hele familien og heier fram verdenseliten på ski når de de er klar til start på fylkevei 714 rett foran Rådhuset. Da er sirkus Northug i gang, og NRK sender direkte på TV både på NRK 1 og NRK 2 i en to og en halv times direktesending.

Producer Ola Fagerheim i NRK vil ha 10 kamerateam som sender direkte bilder inn til den store produksjonsbussen som er fylt med skjermer og styrekonsoller. Herfra kommer alle tv-signaler og bilder inn og Fagerheim vil velge ut hvilke bilder som kommer på skjermen ut i de tusen hjem. Dermed er det om å vise litt kreativitet og være synlig rundt løypa så er kanskje sjansen stor for at akkurat du og di grend kommer på tv i kveld.

– Vi har ti kameraer i aksjon, derav to som er mobile på motorsykler som følger løperne, samt et helikopter som vil fly langs løypetraseen. Her vil vi da mikse sammen dette til en forhåpentligvis fin sending, der folk utenfra kan både følge løperne under hele løpet og Hitra fra vist seg fram i kveld, sier Fagerheim som forteller at alt er under kontroll så langt.

I Fillan sentrum og på Knarrlagsundet vil det være storskjerm som følger TV-sendinga direkte, det er satt opp lydanlegg i sentrum og arenaen begynner å ta form i sentrum. Det er foreløpig bare timer før vi får en smakebit på langrennssirkuset som kan være. Hit kommer det kjente løpere fra hele 14 nasjoner og hele norgeseliten stiller til start, inklusive Petter Northug som egentlig har lagt opp. men på toppidrettveka stiller han.

Arrangøren håper flest mulig tar turen til Fillan, møter med flagg og stiller seg som heiagjeng langs løypetraseen i sentrum. Det vil også være publikumsområder i Ansensområdet, Knarrlagsundet og Ulvan så her er det bare å møte opp. Husk at hovedveien er stengt under selve rullskirennet og vær derfor ut i god tid slik at dere finner plassene forteller arrangøren.

Les også