- Monika Aunøien vil styrke vår drift av restauranten

Nye eiere satser på å bygge opp Hjorten Hotell både på mat og service

Publisert: 7. februar 2020 13:12. Sist oppdatert: 12. februar 2020 11:33

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- Det har vært en tøff start siden Hotell Frøya overtok driften, men når vi nå styrker driften med drevne Monika Aunøien som ny kjøkkensjef og unge Wraylee Hansen som restaurantsjef skal vi vise at vi skal være det gode vertskap, både for besøkende hotellgjester, men ikke minst for fastboende hitterværinger sier hotellsjef Tone Janette Jørgensen. Nå håper trioen at de skal lokke flere daglig spisegjester og besøkende til å komme innom nyhotellet i kommunesenteret.

Annonser

Monika styrker kjøkkenet

Det har skjedd store endringer på Hjorten hotell etter at de nye eierne fra Frøya tok over driften i fjor høst. Valborg Bekken og Stig Bremnes har utviklet hotellet på Frøya til å bli et stjernehotell, og nå håper de å fornye og utvikle hotellet i nabokommunen Hitra i samme grad.

Tone Janette Jørgensen har kommet inn som ny hotellsjef på Hjorten, og like før jul fikk hun med seg unge Wraylee Hansen fra Frøya som restaurantsjef på hotellet. Han har gått løpet fra matfag på Guri Kunna, læretid og fagbrev før han fikk muligheten til å flytte over fra Hotell Frøya for å være et ansikt utad på Hjorten. Så langt har det vært en glede forteller han, og med ny giv og gode tilbakemeldinger de siste månedene er de begge klare for å yte det lille ekstra til gjestene, enten det er hotellgjester eller besøkende i restauranten.

– Denne uka fikk vi en betydelig forsterkning da Monika Aunøien startet her som kjøkkensjef forteller hotellesjefen Tone. Hun har lang erfaring fra både restaurant og storkjøkken, og ivrer for å utvikle menyer og at vi skal ha god og deilig mat. Nå er vi sammen i full gang med å utvikle nye menyer, utvide lunch og barmenyen betraktelig, samtidig som vi ønsker å nå daggjester på en bedre måte enn vi har gjort tidligere, sier Tone.

Monika kommer fra kjøkkensjefstillingen ved Hitra Storkjøkken etter over sytten år i arbeid  der. Nå skal hun være med å dra Hjorten hotell videre slik at det blir kjent for god mat og trivelig atmosfære.

Ønsker flere gjester på dagtid

Den blide ledertrioen på hotellet legger ikke skjul på at de har store ambisjoner. Det å drive et hotell handler om å tilby gode overnattingstilbud for tilreisende, men også om å bli en møteplass for dagaktiviteter, og der folk bare kan gå ut for å møtes over en kopp kaffe og et kakestykke. Her har de ikke lykkes så godt tidligere, men nå gjøres det flere grep for at lokalbefolkningen og lokale arrangement kan legges til kafeen, baren eller i noen av møterommene på det innholdsrike hotellet.

– Vi ønsker å få dette til en møteplass for folk på dagtid. Lokalene står jo her og nå lager vi en tilrettelagt lunchmeny med småretter, kaker og kaffevarianter, forteller Wraylee som synes det er svært hyggelig å møte stadig nye hitterværinger.

I følge de tre relativt ferske lederne på hotellet har de mange ideer om hva som skal til for at Hjorten skal bli en pulserende møteplass, både på dagtid og kvelder. Interiøret er allerede oppgradert, det er kommet inn nye møbler, satt opp noen bibliotekreoler og laget en mer intim stemning. Kundene sier allerede at de merker forandringer  i følge den engasjerte ledertrioen. Med en større om mer variert lunchmeny og gode middagsretter håper de kameratgjenger, næringsdrivende og foreninger vil benytte seg av det tilbudet de holder på å bygge opp.

– Vi kommer til å ha temakvelder med mat, og allerede i helga har vi stor tapasbuffet på lørdag som folk kan komme på før de går på foredrag med Lars Monsen og konsert med Trine Rein i kulturuka på Hitra, eller fortsetter kvelden her med dans til musikk av Nashville. Ellers vil vi ha både quis-kvelder, temadager med mat og til og med bingo har vi blitt spurt om så det kan hende vi starter opp med snart. Det viktigste for oss er at folk skal se at dette er en møteplass for alle med stor bredde, forteller hotellsjef Tone.

Starter med catering og har mange selskaper booket

Hjorten Hotell har styrket kjøkkenet det siste, og med Monika som sjef over grytene går de i gang med både cateringleveranser og varierte selskapsmenyer. Det er mange som ønsker å få ferdig tilberedt mat i ulike varianter levert til hjemmeselskap eller møter, og her har hotellet et variert tilbud.

– Mat og spisevaner utvikler seg over tid, og her har vi mulighet for å være en leverandør som leverer syv dager i uka, mer eller mindre året rundt, sier Monika. Vi skal lage god mat, og min ambisjon er at det skal være hjemmelaget og delikat. I tillegg må vi ha et prisnivå som gjør det attraktivt å bruke oss. Vi skal være konkurransedyktige på alle disse områdene lover den nyansatte kjøkkensjefen.

Det er allerede booket to bryllup og flere jubileer framover, og tilbakemeldingene på selskaper som har vært den siste tiden har vært kjempefine. Det liker den nye ledelsen å bygge på videre.

– Vi satser på å være en arena der folk og bedrifter legger sin kursvirksomhet, der vi kan serve dem med møtelokaler, god servering og service. Bryllup og konfirmasjoner er jo høytidsdager folk planlegger i lang tid og der skal vi være en samtalepartner som gjør at det blir en personlig vri på ditt eget selskap. Også på minnesamvær har vi lokaler, mat og betjening som sørger for at vi kan ta slike arrangement på kort varsel og i verdige former, forteller Tone.

Her får du alt inkludert, både mat, lokalleie og servering, og ingen overraskelser kommer på i etterkant.

Samspillet med lokalbefolkningen og lokalt næringsliv er viktig. Hotell Frøya har lyktes med å å nå frøyværingen, der de er stolte av det tilbudet de har. Nå håper trioen Tone, Monika og Wraylee at hitterværingene setter like stor pris på det tilbudet Hjorten Hotell kan tilby her.

Ut fra smilene og den gode tonen som smitter over når du kommer inn på Hjorten håper de på enda flere gjester og innholdsrike dager framover.

 

Annonser

Les også