Har kjørt ut nesten 500 sjømatkasser til sultne trøndere

Ola: – Når folket ikke kan komme til oss, må vi dra ut til folket

Publisert: 10. april 2020 19:22.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Ola Sirus Skjåk-Bræk hos Ansnes Brygger kan endelig senke skuldrene etter tidenes salgsdag på Langfredag.
- Jeg orker ikke sitte å sutre så da kom vi opp med ideen om å tilby sjømatkassa til Trondheimsfolket. Det har slått helt ann og i dag har vi kjørt ut rundt fem hundre sjømatkasser til sultne byfolk og øyværinger, sier en kreativ væreier på Ansnes som prøver å holde litt av aktiviteten på det populære spisestedet igang tross koronastopp. - Vi skal være klar når dette er over og derfor må vi holde hjulene litt i gang i tida framover, smiler han lurt.

Etter en vintersesong som for de fleste er rolig i reiselivsnæringen her ute, skulle oppstarten i mars og påskeutfarten være det som skulle dra igang en kjempesesong for Ola Sirus på Ansnes Brygger. Med full stopp for vanlig restaurantdrift og ingen besøkende til øyregionen betyr det at mange i reiselivsnæringen ble svett i panna, og over natta mista store deler av årets salgssesong. For Ansnes Brygger betyr det at omsetningen stupte med to tredeler forteller krovert Ola.

– Vi måtte tenke kreativt og se på hvilke muligheter dette gir oss, og når det er full stopp på besøkende kom vi på at det måtte la seg gjøre å selge sjømatkassa til Trondheimsfolket og bringe det inn til dem, samt sushi til øyværinger. Derfor har vi prøvd sushi ei helg her ute med suksess, og forrige helg hadde vi fullt kjør med sjømatkasser til Trondheim med 258 kasser, mens vi har lært masse til denne helga og kjørte ut nesten fem hundre kasser i dag på langfredag, forteller Ola etter at han sendt avgårde kjølebilen til Trondheim.

Den populære sjømatkassa som du vanligvis får kjøpt på restauranten ved bryggekanten på Ansnes produseres nå på samlebånd i timene før de skal kjøres ut. Effektiv drift sørger for at de nå kan levere ut langt mere enn de klarer på en ordinær restaurantdag. Lokale fiskere som ikke får levert på fiskemottaket om dagen, sørger for at fersk sjøkreps kommer inn på brygga og fylles opp i kassene som i kveld står rundt omkring i de trønderske hjem. Påskekosen kommer med de beste råvarene fra kysten.

Også Ansnes brygger og de ansatte her har blitt hardt rammet rammet av koronatiden med permitteringer, besøksforbud til øyregionen og mot å ha store ansamlinger. Men det folk har mer enn nok av nå, er god tid hjemme. I følge Ola merker han at mange ønsker noe ekstra godt til helga og med få konkurrenter og gode råvarer klarer han i løpet av noen timer å produsere like mye som han kan gjøre en hel sommermåned ellers.

– Vi kjører sjømatkassa i Trondheim, i samarbeid med Matpulsen i Fossegrenda som henter og sørger for utlevering i deres lokaler der. I tillegg til i dag blir det sjømatkasser i byen til 1. mai, 16. mai og 30. mai, forteller Ola. Det vil også være mulighet for å hente ut på Ansnes for sultne øyværinger på de samme dagene. I tillegg vil vi ha en egen sushi-meny annenhver helg for utlevering her i øyregionen. det er de to konseptene vi kan klare å få store nok volum på og som det er verdt å selge, forteller Ola som håper at vi uansett kan få åpne på litt på alle restriksjonene til sommeren.

– Orker ikke sitte å sutre

Selv om det er vanskelige tider for mange, er ikke Ola den som setter seg ned for å sutre. Det kommer det lite ut av mener den kreative væreieren på Ansnes. Og de mange positive tilbakemeldingene som hagler inn etter hver matutlevering gjør at han fortsatt har trua på at det er et liv etter denne koronatiden. Ellers hadde han ikke orket å stå på for å komme seg gjennom denne perioden.

– Med støtte fra staten på en del av de faste kostnadene vi har i perioden framover, samt et lite salg som vi klarer å oppnå gjennom catering skal vi berge oss gjennom denne krisa forsikrer han oss om.

Tross alt er det lyspunkt mener Ola. Det er lite konkurranse, mange folk som sitter hjemme og ønsker noe ekstra til helgene, samt at mange er betalingsvillige i følge Skjåk-Bræk. Hverdagsmiddagene ordner de fleste selv, men mange ønsker seg noe ekstra innimellom og der skal Ansnes Brygger være på markedet og levre kvalitets sjømat. På den måten holder de kontakten med leverandører og kunder, samt at de får sysselsatt en del av de ansatte noen timer i løpet av uka. På den måten skal de være klar for tida som kommer når dette er over.

Langfredag ble det satt nok en rekord på Ansnes Brygger, totalt var det 480 sjømatkasser som ble satt sammen og gjort klar for levring fra klokka 12 i dag da bilen kjørte til byen. Mellom klokka 16 og 18 i dag kom folk til Fossegrenda i Trondheim for å hente og utover kvelden har folk kost seg hjemme med godsakene fra Ansnes Brygger.

– Som sagt, når folk ikke kan komme til oss, må vi nå ut til folket, smiler den blide kroverten som lover flere leveranser av sin signaturrett framover.

Allerede når neste levering av sjømatkasser skal ferdigstilles vil han ha solgt like mange sjømatkasser som hele fjoråret, men likevel gleder nok Ola seg til kundene kan strømme inn dørene på Ansnes eller bryggeportene på Hopsjø som er de to stedene han skal drifte denne sommeren, sammen med ribkjøring med båt.

– Vi kommer nok tilbake og jeg tror faktisk mange nordmenn vil ta turen ut til Hitra og Frøya når dette er over. det frister nok mer med en tur i eget land enn å dra for langt unna ei stund nå framover, sier Ola som nå skal ta seg noen rolige påskedager mens han klekker ut noen nye ideeer.

 

Les også