Ola Sirus fra Ansnes Brygger er nå klar for å drifte

Restaurantkongen er klar for å drifte sitt sjette spisested

Ola og Ansnes Brygger skal sørge for ny drift på Hopsjøbrygga

Publisert: 28. august 2019 11:56.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Ola Sirus Skjåk-Bræk går løs på å skape liv og røre på nok en restaurantdrift i øyregionen. Etter at han ikke vant fram med sitt konsept i 2016 om å eie og videreutvikle Handelsstedet Hopsjø, har Hopsjø Kyst og Kultursenter prøvd ulike modeller for sommerdrift. Nå har de fått istand en avtale med Ola og hans kokketeam om å drive restauranten på Hopsjø utenom sesongen og Ola er klar.
- Vi er både stolte og glade over at vi nå har fått på plass en avtale med regionens mest profesjonelle utøver av på restaurant og eventdrift, forteller Ivar Grong Nesset, styreleder i Hopsjøselskapet.

Viktig med mange levende spisesteder

I dag driver mat- og restaurantkongen på Hitra, Ola Sirus Sjåk-Bræk fem spisesteder i øyregionen. Basen ligger på Ansnes Brygger, og med utgangspunkt i det har han helårsdrift av restauranten på Dolmsundet Hotell, og sesongaktiviteter på Børøysund Marina og Skuta, samt Hamna Gård på innhitra og Terna Brygge på Sula. Alle med vidt forskjellig konsept, men alle kjent med at de nå leverer på god mat og innholdsrike opplevelser.

Nå er Ola klar for å ta over en sjette restaurant, Landstrykern på Hopsjøbrygga. Her skal han drive utenom hovedsesongen, det vil si fra midten av august til midten av juni. Foreløpig har Hopsjø Kyst og kultursenter tenkt at de skal drifte sommersesongen med innleid personale i følge partene, men de er enige om å se hvordan driften går utover høst og vår før de tar en endelig avgjørelse på neste års sommersesong også.

Hvorfor går du løs på enda en restaurant Ola, har du ikke nok å gjøre?

– Hjertet mitt har alltid banket stort for Hopsjø, og før jeg kom utover til Hitra og etablerte meg har jeg vært der mange ganger og sett de kvalitetene dette stedet har. Det er viktig med god drift på mange av øyregionens spisesteder, det gjør at turister blir her lengre enn de kanskje hadde tenkt ellers, og derfor prøver jeg å bidra med å gjøre de stedene jeg har til attraktive steder med god mat og underholdning der folk skal bli tatt godt imot av vertskapet. Det er utrolig mye arbeid, men samtidig veldig morsomt. Når jeg fikk forespørselen om å drifte på Hopjsø denne gangen var jeg helt klart på nei-siden først, men etter gode samtaler med folk fra Hopsjø og et par runder i tenkeboksen har jeg funnet ut at jeg vil gi det en sjanse, og prøve det. Det blir ikke helt slik jeg tenkte da jeg hadde planer om å utvikle hele området på Hopsjø, men jeg har i alle fall noen gode ideer hvordan vi skal få folk tilbake til brygga og kose seg utover høsten og vinteren, så får vi heller se hvordan vi blir tatt imot før vi ser hvordan veien videre vil bli, sier kroverten på Ansnes som nok kan kalles for øyregionens restaurantkonge med alle sine spisesteder og vekt på kortreist mat fra øyregionen.

Aktiviteten på de ulike spisestedene han driver i dag, samt de som driver i tillegg her ute, gjør det mer interessant for turister å holde seg i øyregionen mener Ola. Derfor har alle som driver med reiseliv og event i denne regionen et behov for å samarbeid og dra veksler på hverandre i følge Skjåk-Bræk. Korte avstander og ulike opplevelser gjør at de kan dra fra sted til sted med båt, ligge i havna og kose seg og bruke noen av de tilbudene som er i nærområdet. I år har han merket godt besøk på alle spisestedene, selv om begynnelsen av feriesesongen var med en liten dump på grunn av dårlig vær.

Skal få opp besøket til Hopsjøbrygga

I år har Sula vært en veldig populær plass å besøke i følge Ola. Og da har det resultert i at båtfolket har dratt mellom Sula og Bogøya, det blir en vinn-vinn for alle parter. Nå håper Ola å skape mer og nytt liv på Hopsjøbrygga og ikke minst få tilbake frøyværingene som var hyppige gjester der tidligere.

– Det er mange frøyværinger som har kommet til meg og sagt de har savnet litt mer aktivitet på Hopsjøbrygga. Det blir jo en kort sesong med bare fem uker åpent, og det kreves at man jobber over tid for å betjene lokalbefolkningen i hele øyregionen, og det skal vi prøve å få til sammen nå. Vi kommer til å holde åpent i helgene, lørdag og søndag i første omgang, og da vil vi nok ha musikk tilpasset Hopsjøbrygga på lørdag, temakvelder med mat og søndagsmiddag. I tillegg vet vi jo at brygga kan by på utrolig flotte rammer for et julebord, og i år vil vi sørge for at det blir en mulighet, forteller en engasjert Ola Sirus som blir varm i trøya når han snakker om de mulighetene som ligger på Hopsjø.

I tillegg er det praktisk med nærheten til Dolmsundet Hotell som Ola og Co har et nært samarbeid med. Her er det muligheter for overnatting, og det er jo også hotellet som tar seg av overnattingen på Hopsjø framover slik at alt blir godt ivaretatt. Er det behov for ekstra kapasitet på kjøkkenet på Hopsjøbrygga har de store og gode kjøkkenforhold på Dolmsundet som gjør det mulig å ta imot store grupper.

Kokkens utvalgte, havets festbord og musikk

I disse dager holder de ansvarlige på Ansnes Brygger på med å «snekre» sammen høstens program på de ulike serveringsstedene de har ansvar for og Ola lover mange spennende innslag på den tradisjonsrike brygga.

– Vi skal i alle fall ha en av «kokkens utvalgte» på brygga. Da skal vi dekke opp nede i 1. etasjen og by på det beste vi kan servere innenfor et tema, tenne opp på peisen og sørge for en kulinarisk matopplevelse i stemningsfulle lokaler. Det tror jeg blir toppers. Ellers satser jeg på at vi skal ha havets festbord – alt på bordet, tapaskvelder og kanskje hvis det er interesse for det en egen kveld for «gammelsalta seiens venner» akkurat som lutefisk kveld. Her er det om å skape en ekstra ramme rundt det hele og få folk med gode opplevelser.

I første omgang vil Ola prøve dette konseptet på Hopsjø før han sier om de vil og hvordan de vil gå videre ned driften på brygga. Han er spent på hvordan lokalbefolkningen vil ta imot dem, og håper å se mange av de gamle kjente stamgjestene tilbake på brygga og regner med at han skal klare å ta med seg noe på eventsiden når grupper er utover på Hirra og Frøya, da vil hopsjø og historien rundt det være en fin ramme rundt måltidet.

– Vi må få noe til å skje og derfor vil vi nok ha musikk en lørdagskveld i måneden med kjente band og artister som passer på Hopsjø, og da skal det bli dansbar stemning og hygge utover høstkveldene. Ellers håper vi dette kan bli et treffsted i helgene der folk kommer ut av sofaen, tar turen til brygga for å treffe venner og kjente, litt god mat og drikke og skape den gode Hopsjøstemningen jeg vet det kan være, det skal i alle fall ikke stå på oss. Vi skal i alle fall gi jernet, forteller Ola med sin hese stemme før han gjør seg klar for å sende en gruppe gjester hjem med egen båt fra Ansnes etter ei livat storhelg for den gjengen.

Hopsjø er glad for at Ola vil ta på seg dette

Ivar Grong Nesset som er styreleder i Hopsjø Kyst og Kultursenter som både eier og driver all aktivitet på Hopsjø de siste tre årene er glad for å få Ola med på laget og håper dette skal bringe frukter for alle.

– Vi håper dette kan være starten på et langsiktig samarbeide. Landstrykern har et betydelig potensiale utover noen hektiske sommeruker og vi har stor tro på at Ola &  co. vil bidra til synliggjøring og et godt tilbud  som bidrar til utvikling av Hopsjøens potensiale utover det vi opplever i noen hektiske sommeruker, forklarer Nesset som en del av begrunnelsen for at Ola nå tilbys sjansen,

– Et allerede godt etablert samarbeide mellom Hopsjø kyst og kultursenter AS og Dolmsundet hotell relatert til våre utleie fasiliteter (leiligheter/rom), sammen med Dolmsundet hotells uttalte ønske om å bidra til videre utvikling av Hopsjøen vil forsterkes gjennom dette samarbeidet.

Ivar gir ros til Ola Sirus Skjåk-Bræk og betrakter selskapet som den mest profesjonelle utøveren på restaurant og evendrift i hele øyregionen. Nå håper han dette skal bringe frukter for Hopsjø og at Olas nettverk og omdømme skal bringe Hopsjø til nye høyder igjen.

– Vi håper også at lokalbefolkningen i en utvidet Melandsjø bygd sammen med alle vår hyttenaboer og øvrige våre venner både på Frøya og Hitra forøvrig viser at de verdsetter Olas satsing på Hopsjøen og møter opp i hopetall når Ola åpner dørene på landstrykeren denne høsten avslutter Grong Nesset i det han gir klart uttrykk for at han er glad for å ha fått denne avtalen på plass.

Begge parter understreker at avtalen i første omgang gjelder utenom sommersesongen, men at det også kan være aktuelt å se på det. Dette avhenger både av kapasitet og hvordan besøk og mottakelse blir utover startsesongen skal vi tro de ti blide herrene som nok ser for seg at dette kan bli til noe langt mer.

 

Les også