Ola Sirus Skjåk-Bræk er klar for å drifte Hopsjøbrygga på helårsbasis. Ansnes Brygger har inngått en ti-års leieavtale med Hopsjø Kyst- og Kultursenter om å drifte aktiviteten og fylle brygga med innhold framover.

"Væreier" og restaurantkongen Ola Sirus Skjåk-Bræk tar nå over driften av brygga på helårsbasis

Ola vil sørge for god mat og aktivitet på Hopsjøbrygga i lang tid framover

Publisert: 14. januar 2020 12:16. Sist oppdatert: 12. februar 2020 11:28

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

For vel tre år siden ville Ansnes brygger satse på Hopsjøbrygga og overta både eiendom og drift. Det ville ikke lokalbefolkningen som overtok det historiske handelsstedet gjennom selskapet Hopsjø Kyst og Kultursenter. Etter å ha drevet brygga i tre sesonger, ønsker de nå å overlate driften til en profesjonell aktør og Annsnes Brygger er igjen på banen. - Jeg har hele tiden hatt stor kjærlighet og tro på Hopsjøbrygga og derfor ønsker vi nå å satse stort på dette stedet som en av våre fremste serveringssteder, forteller Hitras restaurantkonge Ola.

Annonser

Hopsjø Kyst og Kultursenter har de siste tre årene hatt innleid kjøkkenpersonale fra Oslo som har drevet restaurant Landstrykeren i noen hektiske sommeruker.  Styreleder Ivar Grong Nesset fikk til en avtale med Ansnes Brygger for drift i tiden utenom hovedsesongen i fjor høst, og begge parter sa da at de skulle vurdere hvordan kommende sommersesong skulle driftes. Nå har partene blitt enige om en helårs avtale der Ansnes brygger får ansvaret for å fylle Hopsjøbrygga med aktivitet både på matsiden og underholdning.

– Vi har sagt at vi ønsker å drifte Hopsjøbrygga hele året, og har som vi hele tiden har sagt stor tro på at dette skal vi få bygd opp til et populært og attraktivt spisested som kan brukes hele året sier Ola Sirus Skjåk-Bræk til Hitra24. Vi har hatt dialog underveis og ser at skal vi satse fullt og helt på dette må vi ha en langtidskontrakt slik at vi kan sette inn alle ressurser både mannskapsmessig og omdømmemessig på å bygge dette flotte stedet. det har vi nå fått til og vi overtar all drift og går inn i dette for full maskin, forteller  Ola som allerede har mye klart for årets sesong.

I avtalen vi har forpliktet oss til skal vi ha åpent to ganger hver måned fram til påske og så kjører vi igang sesongen for fullt i påska, med både matservering og underholdning i følge den ubestridte restaurantkongen på Hitra.

I følge Skjåk-Bræk ser de et stort potensiale på brygga, der mat og historie skal legges vekt på. Planleggingen for årets sesong er allerede i full gang og teamet på Ansnes Brygger har kommet langt i planleggingen. Sist uke var også nytt kokketeam på plass til Hopsjøbrygga og vertskap for sommersesongen er avklart.

Ansetter kokketeam fra Sverige

Det er allerede ansatt et eget kokketeam som skal være på Hopsjøbrygga under hovedsesongen som starter opp i påska. Da kommer et anerkjent kokketeam fra Sverige, der en skal være kjøkkensjef, en kokk og en i restauranten. Til sommeren kommer det også egen restaurantsjef da Ola har ansatt et driverpar, der den ene parten skal ha ansvaret for restauranten i sommer, mens den andre skal bidra med aktivitet på alle spisestedene Ansnes driver denne sesongen.

– Vi starter nå opp med å selge inn arrangement som kan være aktuelle her på Hopsjøbrygga, forteller markedsansvarlig Venke Glørstad hos Ansnes Brygger. Vi åpner nå for bryllup, konfirmasjoner, jubileer og alt som kan tenkes der brygga kan gi en god atmosfære for et vellykket selskap, sier hun.

I tillegg til at Hopsjøbrygga åpner opp for publikum, vil kjøkkenet være utgangspunkt for tilberedning til catering og matleveranser utenfor eget hus.

– I tillegg til kokkepersonalet og restaurantsjef vil vi ha to faste servitører samt ekstrahjelp i hovedsesong og helger forteller Skjåk-Bræk.

Kommer tilbake til reke- og bacalaokvelder

Kokketeamet på Ansnes er allerede godt i gang med å planlegge oppstart i påska og årets hovedsesong. I følge Venke Glørstad vil de ta tilbake de populære reke- og bacalokveldene på onsdager, de vil satse på flere temakvelder, så som tapasbuffet, sushibuffet og kokkens utvalgte. I tillegg vil det bli quis-kvelder og dansefester gjennom hele sesongen, noe for enhve smak lover de engasjerte driverne som har lang erfaring i hva folket i øyregionen vil ha.

– Vi skal få Hopsjøbrygga på samme nivå som vi har klart på Ansnes og på Hopsjø har vi jo potensiale for enda flere spisegjester i de koselige bryggelokalene, humrer Ola beskjedent.

Ekteparet Skjåk-Bræk var allerede før de kjøpte Ansnes Brygger svorne Hopsjøentusiaster og sammen med mannskapet på Ansnes skal de skape lokale arbeidsplasser, trivelige matstunder og være en attraktiv plass for reiseliv og tilreisende som ønsker å komme innom. Det ligger mye arbeid bak, og det kommer ikke av seg selv så Ola håper de fortsatt kan ha et godt samarbeid med gammelbåtforeninga Nattseilerne, Hopsjøens Venner og lokalbefokningen på Melandsjø. Det er de avhengig av for å få opp både entusiasmen og aktiviteten på brygga slik de ønsker.

– Vi skal sørge for god markedsføring av de mange arrangementene vi skal ha, brygga skal være åpen seks dager i uka i hovedsesongen, men først åpner vi alle dager i påska, for deretter å ha åpent i helgene og på onsdager når vi starter med reke- og bacalaokvelder. Selv har vi trua på at vi skal klare en omsetning på fem til seks millioner bare på Hopsjøbrygga gjennom året, og da krever det aktivitet og at vi leverer, forsikrer  Ola.

For teamet på Ansnes Brygger betyr satsingen på Hopsjø at de vil ha hovedfokus på aktiviteten på Ansnes og Hopsjø fra denne sesongen. Det ligger også til rette for utflukter med båt mellom de to spisestedene, og i følge Ola vil de trolig ha en rib liggende ved Hopsjøbrygga etter hvert også for å ta med gjester ut på raske utflukter hvis de ikke ønsker å bruke en roligere tur med en av båtene til Nattseilerne.

– Dette er bra for hele Hopsjømiljøet

Ivar Grong Nesset i Hopsjø Kyst og Kultursenter er også svært fornøyd med å ha landet denne avtalen. I tillegg til at Ansnes Brygger nå skal drifte Hopsjøbrygga på helårsbasis har de også en avtale med Dolmsundet om utleie av alle rom på Hopsjø forøvrig. det sikrer Hopsjømiljøet på lang sikt i følge Nesset.

– Vi er kjempeglade for at Ola fortsatt ser potensialet i Hopsjø og vi har kommet fram til en fornuftig avtale for begge parter som gir forutsigbarhet og langsiktighet med en fem pluss femårsavtale. Vi har fått til mye på dugnad opp gjennom årene, men ved å la Dolmsundet ta seg av utleievirksomheten og Ansnes restaurantdriften har vi profesjonelle parter på plass som sørger for den daglige driften. Så får vi heller sørge for at dugnadsarbeid og frivillig innsats fortsatt skal ha sin plass på Hopsjø i åra framover. Med disse to avtalene sørger vi for å ha en økonomisk ryggdekning for å utvikle Hopsjø videre i åra framover, forteller en fornøyd styreleder fra Oslo, etter at han var hjemme på Hitra i nyttårshelga for å signere den tiårige avtalen med Ansnes brygger.

– Nå gleder vi oss bare til sesongen skal starte og ønsker Ola og hans team lykke til med å skape innhold på brygga. det er vi sikker på at de skal klare og at folk atter skal fylle opp det som jeg vil si er den plassen med størst potensiale her på Hitra, avslutter Ivar Grong Nesset.

Annonser

Les også