Hør den syngende ordfører'n

Ordfører John Lernes spilte opp med trekkspillmusikk langt inni fjellet

Publisert: 29. april 2019 20:28.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter at det siste smellet hadde lagt seg og den fornøyde arbeidsgjengen fra Metrostav og Vegvesenet sjekket ut den siste salva i Slørdalstunnelen tok Snillfjordordfører John Lernes fram trekkspillet sitt for å markere begivenheten. Han åpnet festen med en skikkelig hyllest til arbeidsfolket og alle involverte med tunneldrivinga av Slørdalstunnelen før kakene gikk ned på høykant 1500 meter inn i Slørdalsfjellet.

Seksjonsleder veg i fylket Oddveig Kipperberg var den som fikk æren av å trykke av den siste salva, så både hun og flere av de uinnvidde tilskuerne hoppa da de første smella drønnet gjennom fjellet. Deretter kom vanen tro Snillfjordordfører John Lernes med trekkspillet sitt for å gi sin hyllest til anleggsfolk og utbygger i det som så langt er den siste tunnelen på Lakseveien.

– Dette er den siste handlingen min som ordfører i Snillfjord kommune. Fra årsskiftet eksisterer vi ikke lenger og til neste år er det nok andre som blir med på åpninga av hele den nye Lakseveien gjennom Snillfjord, sa den rallarsyngende ordføreren, mens hele forsamlingen stod lydhøre langt inne i Slørdalsfjellet.

Ferdigstillelsen av hele tunnelen vil enda ta et års tid, med masse innvendig arbeid der kjørebanen skal skiftes ut med ny masse, veggene skal dekkes av PE-skum før de sprøytes med betong og lys og elektriske installasjoner er på plass. Planen er at når dette er ferdig, sammen med ferdigstillelsen av Mjønestunnelen på andre siden av Åstfjorden, samt Åstfjordbrua som ligger over sundet mellom disse to tunnelene har kommet på plass kan Lakseveien ferdigstilles mot slutten av neste år.

 

Les også