Tjuefem strikkeglade, både ung og gammel, sørget for litt ekstra hjertevarme på Forsnes lørdag. Da øsregnet gikk over øyregionen var det litt ekstra varme på Forsnes denne dagen. Nå frister det til gjentakelse, forteller Kirsten Athammer som var en av initiativtakerne til Hjertestrikk.

Hjertestrikk samlet mange i høstværet

På Forsnes er det både hjerterom og strikkeglede

Publisert: 16. september 2018 16:19.

Del på sosiale medier:

  • 49
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Da de ivrige strikkedamene inviterte til åpent hus i ungdomshuset på Forsnes under navnet "Hjertestrikk", kom folk bokstavelig talt inn i varmen, på en dag da Hitra viste seg fram med skikkelig høstvær og styrtregn ute. - Det ble så trivelig, og veldig arti at så mange tok turen innom, forteller Kirsten Athammer, en av initiativtakerne.

Annonser

Mye kunnskap og hjertevarme

På en riktig så utrivelig dag utendørs lørdag, var det hele 20 voksne som kom med strikketøyet, og mange fine strikketing de hadde laget. Noen ivrige barn var også med, så her var det mulighet for å bringe kunnskapen videre til neste generasjon.

– Det var mye artig og kreativt alle hadde med seg forteller Kirsten til Hitra 24.  Det ble skikkelig trivelig og vi koste oss inne med å dele både oppskrifter og kunnskap og ulike teknikker. Det finnes utrolig mange flinke folk som strikker rundt på øya, og her var det om å dele og videreformidle kunnskap oss i mellom sier Kirsten som er veldig fornøyd med at så mange kom.

 

Alle fikk studere strikketing de andre hadde med seg, og det ble knyttet kontakter øya rundt. Temaet for dagen var ull og her hadde den strikkeglade forsamlingen fått med seg Lise Hauge som har jobbet mye med dette temaet og som delte av sine erfaringer og kunnskap.

– Denne gangen hadde vi ull som tema og det var spennende for alle de frammøtte. Det ble en så bra opplevelse at de som var der ville at vi skal fortsette med dette, så sjansen er vel stor for at det blir nye Hjertestrikk-dager forteller Athammer.

Neste gang tenker den driftige gjengen at de kanskje kan ha toving som tema, eller garnfarging.  Det er mye de kan ta tak i mente alle som var til stede.  Nå planlegger de et nytt arrangement på nyåret igjen, og da er det sikkert enda flere strikkeglade damer som møter opp.

Ryktet om den trivelige forsamlingen Forsnes går, og i hjertevarmen her er det plass for flere glade strikkere, forteller Kirsten Athammer på vegne av dem alle.

 

.

Les også