Elisabeth Malin er frukt- og grøntansvarlig ved Coop Extra i Fillan. I påska har hun hatt fullt kjør med å fylle opp hyllene etter hvert som de tømmes av kjøpevillige påsketurister.

Feriegjestene har inntatt øyriket

Påskehandelen slår nye rekorder

Publisert: 18. april 2019 12:29.

Del på sosiale medier:

  • 74
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Med ei sein påskehøytid, strålende værmeldinger og stadig flere lokale tilbud, gir årets påskeutfart til øyriket stadig nye rekorder, både med besøkende og handel. Ikke minst de lokale kjøpmennene nyter godt av tilstrømmingen. En liten sjekk onsdag ettermiddag viste at butikkene vi stakk innom setter salgsrekorder. - Det er faktisk mye mer handel i påska enn i førjulstida, vi har satt rekorder hver eneste dag disse dagene forteller Elisabeth Malin hos Coop Extra i Fillan. Det samme gjelder mange andre butikker.

Annonser

Lange køer

I butikkene ved Hjorten kjøpesenter er det fullt med folk, de fleste nye ansikter for en bofast hitterværing. Utenfor er alle parkeringsplasser fylt opp til randen og en tur innom dagligvarebutikkene på Fillan viser bugnende handlevogner og lange køer foran kassadisken.

– Slik har det vært siden i dag tidlig forteller Elisabeth Malin, som passer på at fruktdisken bugner av gule appelsiner og godsaker. Alle kassene har vært i bruk fra vi åpna og køen har gått langt innover i lokalet sier hun mens hun sørger for å fylle i hyllene.

Det er hun ikke alene om, for innimellom fritidskledde kunder står betjeningen og fyller på med pallevis av grillmat og nødvendig påskemat som skal på bordene i løpet av fridagene mange nyter her ute i kystparadiset. Både på Coop Extra og Rema settes det daglig rekorder i omsetning og varene rekker knapt å komme i frysedisken eller kjøledisk før de forsvinner i en av de mange handlevognene som trilles rundt mellom reolene.

– Vi har hatt tidenes påske så langt bekrefter også Odd Stellander på Rema 1000. Det har vært en jevn tilstrømming av folk siden lørdag og det virker som det aldri har vært så mange feriefolk som har kommet utover som i år, mener den lokale Rema-kjøpmannen.

Fornøyde: Adam Logman, Odd Christian Stellander og Alexander Weldemariam.

Også der går det unna med grillmat i finværet som stråler over øyregionen denne påska, og betjeningen har mer enn nok med å etterfylle diskene.

På Europris er alle parkeringsplasser fylt opp og ut av døra kommer den ene kunden etter den andre med kartonger med alt fra utemøbler til påskegodt. Pågangen har vært svært stor de siste dagene forteller de i kassa, som har nok med å ta unna køene også her.

En god hytteeier handler lokalt

Denne påska virker det som kysten kaller ekstra på alle Hitraelskende hytteeiere og besøkende som har tatt turen hjem til sitt kystparadis dette året. Med sein påske innbyr det til fine forhold, og med værmeldinger som viser sol og stille har valget vært lett denne gangen. Og med stadig flere tilbud lokalt på Hitra velger de fleste å sørge for påskehandelen lokalt og støtte opp om den lokale handelsnæringen, enten det er byggvarer, elektro eller dagligvarehandel.

Annonser

Les også