Her skal jeg bo forteller en spent Per Ramsli som peker på leiligheten i andre etasje i A-blokka.

Tobb-byggene skal fylles med folk snart

Per (71) er klar for å flytte fra Dolmøya til urbane Fillan

Publisert: 13. februar 2019 12:32.

Del på sosiale medier:

  • 99
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter lang ventetid er det mange som nå rydder i skap og skuffer og gjør klart for å flytte fra bolig til leilighet i de nye Tobb-byggene som straks står ferdige. Per Ramsli fra Dolmøya er en av dem som skal flytte til mer "sentrale" strøk etter å ha bodd på Dolmøya i over 70 år.
- Jeg har ryddet og kjørt bort ting i flere måneder nå og er klar for å flytte inn første helga i mars, forteller den spreke pensjonisten som ser fram til mindre plenklipping og enklere hushold.

Annonser

Alle har fått innflyttingsdato

Espen Stene i Tobb forteller at alle som har kjøpt leilighet har fått varsel om innflyttingsdato. Alle beboere i blokk A, nærmest Mediahuset får overtakelse av leilighetene sine den siste dagen i februar, 28. mars, mens de som skal inn i B-blokka skal inn den 5. og 8. mars.

– Vi har allerede hatt et informasjonsmøte med alle beboerne her i Fillan, og selv om det ser litt kaotisk ut akkurat nå, så er det fullt kjør på arbeidsplassen og vi skal ha ferdig alle leilighetene som er solgt til avtalt innflyttingsdato. De siste ukene har også garasjeanlegget som ligger nederst i byggene fått hellelagt stein og finishen er i full gang, forteller Stene.

Tobb har merket et ekstra trykk i salget på de siste leilighetene som står igjen de siste ukene og de har flere forespørsler som de jobber med forteller Stene. I de første par ukene av mars regner de med at de aller fleste starter innflyttingen i sine egne leiligheter som nå står ferdiggjort innvendig. Utvendig gjenstår det en del arbeid, og her vil den siste finishen komme til våren.

Per kommer ikke til å savne plenklippingen

Per Ramsli har allerede vært i flyttemodus noen måneder. Han flytter fra barndomsheimen på Heggåsen der han har bodd i over sytti år. Det kommer ikke til å bli noe savn i følge han selv.

– Jeg flytter fra et alt for stort hus for en mann, og ikke minst slipper jeg unna tre mål med plen som skal klippes. Det skal faktisk bli en lettelse forteller den spreke pensjonisten som kan feire 71-årsdagen i ny leilighet i mai.

Per er født og oppvokst på Dolmøya med en stor gårdseiendom, og på den bygde han seg et nytt hus i 1983, men det er alt for mye plass og alt for mye man tar vare på forteller Ramsli som nå skal nyte rolige dager i Fillan etter å ha vært landpostbud på Hitra i over 34 år. Han kjenner de fleste og de fleste kjenner nok Per også.

– Nå får jeg butikker og servicefunksjoner rett utenfor døra til den nye leiligheten, og blir jeg jo godterisugen så har vi jo godteributikken på Europris som nærmeste nabo, humrer han mens han titter bort på alle arbeiderne som står på for å få alt på plass til innflyttingsdatoen kommer.

– Det blir en daglig tur på «Pikene» (på Torget) og treffe gamle kjente og ta en kopp kaffe og kose seg, forteller han. Det har jeg gjort ei stund nå, det er om å akklimatisere seg til den nye tilværelsen, mener han.

Og bilen som han nesten daglig kjører til Fillan med, den får en tørr og stor garasjeplass rett under leilighetetene i det store garasjeanlegget på blokkene. Det vil bli mindre bruk av bil framover tror han også. Behovet er ikke like stort når alt befinner seg i gåavstand.

Stor pågang på de siste leilighetene

Totalt sett er det 33 leiligheter i de de to byggene som har reist seg på Storhaugen, midt i Fillan sentrum. I blokk A er det bare et par leiligheter ledig, mens i blokk B er det rundt fem leiligheter ledig nå i følge Tobb.

– Vi regner med å selge de aller siste ganske snart, og når byggene er ferdige vil det også bli mulighet for å komme på visning og noen sier de vil vente på det før de tar den endelige avgjørelsen sier Espen Stene.

Men i begynnelsen av mars vil det nok bli en liten folkevandring til Fillan, og det vil komme lys i de fleste leilighetene etter hvert som de fylles opp. For mange en ny botilværelse, men som mange sa på beboermøte vil gi dem en langt enklere hverdag.

Annonser

Les også