Per Ervik peker på armaturer som mangler i vegbelysningen ved Sandstad. - Det skjer jo ingen ting, og innfartsåra har vært vært mørklagt i lang tid påpeker en irritert Ervik til Hitra24.

- Nedslående at de ikke har kontroll på dette

Per klager på at veglysene ikke blir reparert

Publisert: 29. november 2018 11:05.

Del på sosiale medier:

  • 68
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- Det er tjuefire lyktestolper langs vegen fra kirka og ned til rundkjøringa på Jøsnøya. Hele elleve av dem er mørklagt og tre av disse har heller ikke armaturer. Hvor lang tid må det gå før slikt blir ordna opp i spør Per Ervik som ikke får noe klart svar fra Vegvesenet.

Annonser

Lange strekk med «svarte hull»

Pensjonistpartiets leder er opptatt av lys, og ferdes mye langs vegene. Derfor har han både tid og interesse av å følge med på, dette. Nå har han irritert seg lenge av at det ikke blir gjort noe med å få ordnet veglysene som er som «svarte hull» på innfartsåra til Hitra.

– Jeg har nå bare sendt en mail til direktøren i Statens Vegvesen, Eva Solvi, som jeg har hatt god dialog med tidligere, for å minne henne på dette høflig tidligere i høst. I tillegg har jeg snakka med Jan Ivar Rødal i Statens Vegvesen, som er den som får all kjeften når vegene utpå her ikke er i orden, forteller Per Ervik i det han viser oss alle veglysene som står som mørklagte pæler fra kirka og ned mot rundkjøringa på Jøsnøya.

Ervik fikk tidligere fiksa at det kom nye lys på hurtigbåtterminalen, og så for seg at det måtte være en enkel sak å få lys på de mørklagte mastene langs vegen også. Kanskje de ikke var helt klar over det før høsten starta?

Mørklagt mange steder i fylket

Vegvsenet svarer på sin side at de er fullstendig klar over problemet og at det ikke bare er på Sandstad de har lys som er ute av drift, men faktisk over hele fylket.

– Vi har enormt mange henvendelser om veilys som er ute av drift over hele fylket. Vi må prioritere hva vi får gjort innenfor de rammer vi har, svarer Eva Solvi i Statens Vegvesen i en mail til Ervik, og vi har notert behovet og tar det med i våre vurderinger, sier hun

Det liker Per Ervik dårlig, som synes det er håpløst at dette ikke er på plass nå som vi er midt i den mørkeste tida på året.

– Det er neslående at Statens Vegvesen ikke har kontroll på dette, mener nå jeg, sier han. De sier de har satt det på vent, for lite ressurser osv, men jeg synes det er helt ufattelig at slike hendelser ikke blir ordnet opp raskest mulig, det blir jo bare verre og verre etter hvert hvis noe ikke gjøres sier Per. I tillegg er dette svært viktig for trafikksikkerheten, noe alle snakker høyt om, så da bør de få hit en elektriker og få ordna dette snarest er Erviks klare melding.

Det går snart mot årets mørkeste døgn, og Ervik håper han slipper å vente en hel vinter før det skal skje noe med dette. Det er i mørketida dette er ekstra påkrevd mener han og oppfordrer Vegvesenet til å ta seg runde og ordne mørklagte veglys på Hitra, det er visst flere steder i følge lysmannen Per Ervik, som alledeles ikke vil være en mørkemann.

Annonser

Les også