"Hitterværing" tar over ledelsen

Per Olav Hopsø tar styringa i Trøndelag AP

Publisert: 18. juni 2018 9:00. Sist oppdatert: 18. juni 2018 8:34

Del på sosiale medier:

  • 9
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Per Olav Hopsø (32) fra Melhus, men med far og besteforeldre fra Hitra tar over lederrollen som leder i Trøndelag Arbeiderparti fra 1. juli etter at nyvalt leder i det sammenslåtte Trøndelagspartiet, Anne Marit Mevassvik har fått ny jobb som direktør ved Stiklestad nasjonale kultursenter. Hun fratrer da som leder i partiet.

Annonser
Anne Marit Mevassvik var en av de sentrale personene til å få slått sammen de to gamle fylkeskommunene i Sør- og Nord-Trøndelag, da hun satt som fylkesrådsleder i Nord-Trøndelag.Hun gir seg nå i trøndelagspolitikken sammen med andre sentrale arbeiderpartipolitikere, bl.a. Karianne Tung. Nå overlater hun roret til 32-åringen Per Olav Hopsø som ble valgt som nestleder ved årsmøtet i det nye felles trøndelagspartiet tidligere i år.

Med aner fra Hitra

Per Olav Hopsø (32) tilbringer mye tid på familieplassen ved Melandsjø. Her forbereder han sammen med eldstesønnen Sigmund stekinga av påskelammet i kokegropa på husmannsplassen «Skaret».

Per Olav Skurdal Hopsø (32) fra Melhus, men med familie og far fra Melandsjø på Hitra har lenge vært lansert som nye Trøndelag Arbeiderpartis kronprins. Hopsø startet allerede som 14-åring i AUF og har siden drevet mer eller mindre med politikk , både på lokalplan og som fylkespolitiker. I dag sitter han som leder av Transportutvalget i Trøndelag fylke, en gruppe som mange øyværinger i alle fall er opptatt av, etter at han kom hjem i fjor høst fra noen måneder som fagligpolitisk rådgiver på partikontoret til Ap i Oslo.

Hopsø er Aps hjemvendte sønn, fagbevegelsens mann og solid plantet i Aps venstrefløy og i partiet oppfattes han å være Tore O. Sandviks tiltenkte arveprins som fylkesordfører på sikt ifølge mange. Nå rykker han opp som konstituert fylkesleder av partiet fram til neste vår, da det er nytt årsmøte. Da skal det også nomineres kandidater til den nye fylkestingslista i partiet, Hopsø er nok en av dem som vil bekle topp-plassene der.

Som Hitra24 skrev allerede i april i år, rett etter at han ble valgt som ny nestleder, trodde vi at Per Olav er en mann vi vil få stifte nærmere bekjentskap med i flere roller framover, enten det en gang blir som fylkesordfører og eller arbeiderpartiet kommer tilbake med regjeringsmakt. Nå rykker han opp som ny leder for hele fylkespartiet. Hopsø nok en av de som allerede er tiltenkt en eller annen form for rolle i en påtenkt AP-regjering, når det eventuelt kan skje i framtida. Dette er nok ett steg videre på veien til toppen i fylket og nasjonalt. Det vil nok ikke overraske mange.

Annonser

Les også