Perly Helsø ble som barn igjen da hun kunne prøve seg på den ene trampolina i parken torsdag. - Dette blir en flott samlingsplass for alle aldre, sa Perly før hun debuterte på trampolina med stor innsats.

Et samlingspunkt for både ung og gammel

Perly hoppet i det da Sentrumsparken åpnet

Publisert: 22. august 2019 8:55.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Etter en arbeidsinnsats uten like fra alle som har jobbet med den nye sentrumsparken i Fillan den siste tiden kunne varaordfører Eldbjørg Broholm offisielt åpne parken torsdag kveld. - Som dere ser er den ikke helt ferdig, men skulle jeg få lov å åpne den måtte vi ta det en dag ordfører Ole er bortreist, sa Broholm litt spøkefullt foran den store folkemengden som var møtt opp.

Annonser

Honnør til ungdomsrådet

Med litt sur vind like før åpningen var selve åpningsarrangementet flyttet inn på det som nå har blitt Eldbjørgs nye tilholdssted med Frivilligsentralen, vegg i vegg med den nye Sentrumsparken og med mye større plass. Men likevel ble det fort fullt i den store salen, der over 150 personer hadde samlet seg for å få med sang og musikk, åpningstale fra varaordføreren og ikke minst kake, kaffe og saft slik det absolutt bør være på en slik markering.

– For den som har fulgt med aktiviteten utenfor her de siste ukene så har det vært fullt kjør fra morgen til kveld. Derfor er det på sin plass å gi en ekstra honnør til alle de som har bidratt til at dette har kommet på plass så fort, forklarte Broholm.

Ordfører Ole Haugen var på reise og deltok på Aqua Nor og kom ikke tilbake til Hitra før seinere på kvelden. Da fikk han med seg en lyssatt park som har blitt en perle i kommunesenteret.

Ikke alle fikk plass inne på Frivilligsentralens lokaler da varaordfører Eldbjørg Broholm offisielt åpnet parken, men før alle kunne rusle rundt og gjøre seg opp sine egne meninger og tanker rundt den fine parken, ville Eldbjørg gi en ekstra honnør til ungdommen.

– Her har ungdomsrådet vært ekstra engasjert og delaktig i utforming og innhold i parken, forklarte Broholm. Tidligere har vi jobbet med å få realisert et attraktivt parkområde her, men så langt har det kun vært en stor grusplass. I dag kan vi si at dette blir en spennende og gjestfritt område der både unge og gammel skal kunne kose seg. Ikke alt er ferdig ennå, noe av utstyret kommer litt etter hvert, men ungdomsrådet og de engasjerte ungdommene fortjener en ekstra applaus i dag, noe den fullsatte salen vare enige.

En flott park for alle

Før de store bløtkakene gikk ned på høykant, hadde kulturskolen noen sanginnslag med lærerne samt med 5. klasse som sang «Bilde tån Ivers». En fin opptakt til en samling der det krydde av både unge og gamle i området. Etter åpningssekvensen inne krydde de fleste ut for å ta parken i nærmere øyesyn. Her var det lekeområder, avsatt plass for musikkframføring, benker og lekeutstyr. Ikke en tradisjonell park, men et tydelig urbant og moderne preg, noe folk bet seg merke i.

Perly Helsø som nylig flyttet til Fillan og de nye Tobb-leilighetene fra Kvenvær syntes dette ble en kjempefin plass. Selv mente hun at lekeapparatene også passet like godt for de litt eldre som de aller yngste før hun imponerende viste oss hoppekunsten på en av trampolinene som er felt ned i parken.

Det summet av fornøyde folk i hele parkområdet da vi vandret litt rundt i etterkant av åpningen, både unge, familier og gamle satte pris på det de fikk se og oppleve. På kveldstid når mørket hadde senket seg litt over Fillan kom også belysningen av trær og areal virkelig fram og satte ekstra preg på den nye parken.

Les også