Petter Northug kommer til Hitra og gjør sitt comeback under Toppidrettsveka. Foto: Toppidrettsveka, Rune Djuvsland

Petter Northug gjør come-back på Hitra under Toppidrettsveka

Publisert: 29. mars 2019 16:01.

Del på sosiale medier:

  • 105
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Langrennspensjonisten Petter Northug holder seg fortsatt i form og fredag ble det klart at han stiller til start i det 44 km langløpet på Hitra sammen med blant andre arvtakeren i skisporet Johannes Høstflot Klæbo. og kommer til å vurdere fortløpende under Toppidrettsveka, om han gyver løs på hele «touren».

Annonser

Under pressekonferansen på Lerkendal 12. desember i fjor, var det lite som tydet på at vi skulle få oppleve Petter Northug på startstrek under Toppidrettsveka 2019. Riktignok sa han at skia skulle legges på hylla og nevnte ingen ting om rulleskia.

– Til og med de mest positive av oss følte vel at muligheten for å få oppleve Petter Northug med startnummer på svant med pressekonferansen den dagen, sier Harald Fladseth i Toppidrettsveka.

MEN Petter Northugs veier, er som herrens, uransakelige. Fredag le det klart at ha gjør come-back på Hitra.

– Petter stiller til start i langløpet på Hitra og kommer til å vurdere fortløpende om han gyver løs på hele «touren», sier arrangør Harald Fladseth.

Foto: Toppidrettsveka, Øystein Hermstad

Northug kommer neppe bare for å delta, han holder seg fortsatt i god form, og hater å tape og Fladseth er glad den pensjonerte skikongen har sagt ja til å komme til Hitra og være med i startløpet i «touren» 22. august.

Toppidrettsveka fortsetter med fellesstart og sprint i Aure sentrum fredag 23. august, før alt avsluttes med jaktstart i Trondheim dagen etter.

Johannes Høsflot Klæbo har allerede sagt ja til å være med på sommerens rulleskifest i Midt-Norge.

– Vi er i løpende dialog med det norske landslaget. Vi vet mer i april om hvem som stiller av de norske, sier Fladseth.

Toppidrettsveka innledes med en 44 kilometer lang fellesstart i klassisk stil på Hitra, der starten går fra Fillan i retning Sandstad, før de snur og tar av mot Ansnes, gjennom Knarrlagsund og snur på parkeringsplassen på Ulvan, før de returnerer via en liten svipptur nedom Ansnes før målgang i Filla sentrum. Totalt skal løypa på Hitra være rundt 44 km.

Toppidrettsveka starter opp 22. august på Hitra, og da kan hitterværingene vente seg et møte med skitoppene og et lite idrettssirkus.

– Vi gleder oss stort til å ta i mot den aller største stjerna i skisirkuset for ellevte gang. Om formen til Petter blir den aller beste når vi kommer til august gjenstår å se, men kjenner vi han rett så kommer han vel til å sette sitt preg på årets arrangement på en eller annen måte uansett, som så mange ganger før sier primus motor for Toppidrettsveka Harald Fladseth.

Så allerede nå bør hitterværingene sette av 22. august og gjøre klart for heiarop langs løypa.

Les også