Hitraløfterne Ronja og Åse i norgestoppen

Plukket ut til sin første landslagssamling

Publisert: 2. juli 2019 13:26.

Del på sosiale medier:

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

Mandag reiste vektløfterne Ronja Lenvik og Åse Johanne Berge fra Hitra vektløfterklubb på sin første landslagssamling i Stavern. Her skal de trene sammen med de beste ungdoms- og juniorløfterne i landet hele denne uka.
Ronja og Åse er de eneste vektløfterne fra denne regionen som deltar på samlingen.

Annonser

Jentene som begge går i 9. klasse ved Hitra ungdomsskole dro nedover for sin første landslagssamling som startet mandag og som varer i hele syv dager fram til søndag. Her er det et tettpakket program fra tidlig morgen til sein kveld, med alt fra teknikktrening og teori i løpet av dagen.

Totalt er det tolv løftere som er plukket ut til denne samlingen og de unge hitrajentene er innlosjertpå politihøgskolen som ligger bare fem minutter unna Stavernhallen der de har dagens økter. Hitra er godt representert med sine to løftere blant de øvrige ti øløfterne som er plukket ut da.

Fra vektløfterregionen i Trøndelag deltar også regionstrener Geir Amund Svan Hasle, som også er en av trenerne på landslagssamlinga.

Denne treningssamlingen fokuserer på alle sider av det å være utøver på et så høyt nivå og er midt i blinken for de aktive hitrajentene. 24-timers utøveren er tema for de syv dagene samlingen varer.

Begge jentene er like gamle, men konkurrerer i to ulike vektklasser. Ronja løfter i 49 kiloklassen og har i et tidligere stevne kvalifisert seg til både nordisk og europamesterskapet i sin klasse etter at hun løftet 112 kilo sammenlagt, tre kilo mer enn kvalifiseringsgrunnlaget. Det var også ny personlig rekord og regionrekord i sin klasse.

Åse som stiller i 55-kiloklassen, og må løfte 10 kilo mer for å kvalifisere seg, men også hun jobber målrettet for å klare dette kravet.

 

 

Annonser

Les også