Avsnittsleder Arild Sollie i politiet på Hitra og Frøya håper de slipper å beslaglegge flere førerkort. - Men da må farten ned, sier han.

Har tatt 13 førerkort de siste ukene bare i øyregionen

Politiet: – Farten må ned

Publisert: 28. februar 2019 10:58.

Del på sosiale medier:

  • 70
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Print Friendly, PDF & Email

- I den senere tiden har vi måttet ta beslag i mange førerkort på Hitra og Frøya. Utviklingen den siste uken har vært på et nivå som vi ikke kan akseptere. Det er nesten slik at det ryker et førerkort eller to hver eneste gang vi setter opp en fartskontroll, skriver Politiet i en oppsummering av kontrollene de har hatt de siste ukene.

Annonser

Slik kan vi ikke ha det i lokalsamfunnet vårt poengterer politiet.  Det skal være trygt og ferdes i trafikken i øyregionen. Her har vi alle et felles ansvar påpeker de når de oppsummerer situasjonen de siste månedene.

– Siden 9. desember 2018 har vi tatt beslag i 13 førerkort på Hitra og Frøya. I tillegg har UP tatt flere langs FV 714. Konsekvensen av de høye hastighetene er at tre av sjåførene må sone en ubetinget fengselsstraff og de må klare seg uten førerkortet i flere år fremover. Felles for alle er høye bøter. Dette er i våre øyne en kjedelig statistikk, sier det lokale politiet.

Tenk deg om neste gang du vurderer å tråkke litt ekstra på gasspedalen

Politiet ber deg tenke deg om før du tråkker ekstra på gasspedalen.

– Du sparer minimalt med tid
– Du setter andre personers liv i fare, ikke bare ditt eget.
– Du risikerer å miste førerkortet for en lang periode.
– Er du avhengig av førerkortet i jobbsammenheng blir du kanskje arbeidsledig?
– I tillegg må du betale sure penger i bøter.

Denne uka ble det tendens til kødannelse i Barmfjorden da politiet gjennomførte fartskontroll i 60-sonen. Bare denne kvelden røk det to førerkort.

Vil gjerne ha tips om hvor det ønskes kontroll

Det lokale lensmannskontoret opplever å få inn mange tips på steder der det kjøres fort og det ønskes kontroll.

– Hvis det kjøres fort i ditt nærområde, ta gjerne kontakt med Hitra lensmannskontor på telefon 40441887, eller tips oss på facebooksiden Politiet på Hitra og Frøya. På denne måten kan vi sette inn fartskontroller der behovet er størst, opplyser politiet i en melding.

Hvis publikum har observasjoner av stygg kjøring ute på veien  oppfordres de til å ringe 02800 så snart som mulig etter hendelsen. Politiet sier de er avhengige av tips fra publikum for å ordne opp i dette problemet.

Politiet på Hitra og Frøya sier de kommer til å fortsette med fartskontroller fremover, men håper at de slipper å ta fra flere førerkortet sier de i en oppfordring til alle kjørende på veiene her ute.

 

Annonser

Les også